Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Škola rukometa “Visoko” i ove godine u Španiji

Škola rukometa “Visoko” učestvuje jedanaesti put na Granollers Cupu u španskoj Barceloni. Iako do turnira ima još 13 dana poznati su svi detalji. Učestvuju 222 ekipe iz cijelog svijeta, sa 3500 takmičara, a BiH će predstavljati Škola rukometa “Visoko”. Naša najmlađa ekipa se nalazi u grupi sa Madridom, s kojim će i otvoriti turnir 30. juna, te sa ekipama Franques iz Portugala, Liježom iz Belgije, Saragozom, Granollersom i Matarom iz Španije.
Inače, svečano otvorenje turnira predviđeno je 29. juna uz defile učesnika, koncertom grupe Unknown iz Barcelone i utakmicama Koreja-Catalunija u ženskoj-kadetskoj i Argentina-Katalunija u muškoj–juniorskoj konkurenciji.
Ekspedicija od 43 putnika kreće iz Visokog u nedjelju, 26. juna i biće na putovanju 10 dana. Osim učešća na turniru, planirane ovogodišnje turističke destinacije su: u odlasku – Venecija i zabavni park Gardaland pokraj Verone,  Camp Nou i Magične fontane za vrijeme boravka u Barceloni, a u povratku putovanja: Avinjon u Francuskoj, te Kan, Monte Carlo i Monaco.

Proudly powered by WordPress