Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dva bivša visočka premijera Vahid Hećo i Vehid Šahinović kod Fikreta Plevljaka sadašnjeg premijera ZDK

U sjedištu Vlade ZDK jutros je održan sastanak na koji su pozvani svi dosadašnji premijeri, kao i nosioci izvršne vlasti u ZDK. Uz aktuelnog premijera, prisutni su bili Bedrudin Salčinović, Vahid Hećo, Nedžad Polić, Miralem Galijašević i Vehid Šahinović, dok su ostali opravdano spriječeni, ali su dali svoju saglasnost za kontakte ovakve vrste, te će se u njih uključiti ubuduće. Ovo je rečeno tokom press konferencije održane po okončanju sastanka kada su novinari upoznati o razlozima sazivanja ovog skupa, te razmatranim temama.

– Kroz ovakve susrete, koje ćemo kako smo danas dogovorili, organizovati i ubuduće, želimo iskoristiti sve naše ljudske potencijale i u smislu znanja i iskustva, kako bismo pokušali stvari u kantonu voditi na jedan realan i izvršan način, odnosno da bismo određene odluke strateške prirode, dobro razmotrili prije nego ih počnemo formalizirati i provoditi, izjavio je aktuelni premijer ZDK Fikret Plevljak na press konferenciji.

– Mi pozdravljamo ovaj potez aktuelnog premijera, jer on na najbolji način želi koristiti i naša dosadašnja iskustva, naglasio je Bedrudin Salčinović govoreći  u ime okupljenih ranijih guvernera i premijera ZDK.

– Ovakvim susretima dajemo punu podrušku, odazivat ćemo se na njih i ubuduće i koliko je u našoj moći davati konstruktivnu podršku, te svojim idejama učestvovati u rješavanju strateških problema, dodao je gospodin Salčinović.

Proudly powered by WordPress