Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Ne zaboraviti 20. juni 1992. g.

Mjesne zajednice Zimča, Kološići, Orašac i Moštre danas obilježavaju 20. juni, Dan ovih mjesnih zajednica. Uz kros  učenika OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”, jutros u 10.00 sati je održan i Okrugli sto o temi „Razoružavanje 20. juna 1992. g.“ u okviru  teme „Sjećanje na 20. juni 1992.g.“.

Ovaj dan se obilježava kroz  takmičenja u nogometu, streljaštvu i atletici, te kulturno-umjetnički program i narodno veselje.

Uvodničar na Okruglom stolu bio je Hasib Mušinbegović, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje Dana mjesnih zajednica.

Mušinbegović je govorio o vojnoj akciji razoružavanja paravojnih snaga SDS-a, koje su sebe smatrale sastavnim dijelom oružanih snaga Ilijaša koja je odvojila teritorij na srpsko stanovništvo, separirala se, postavljala kontrolu teritorije i barikade.

Izražena je želja da se nastavi ovo obilježavanje svake godine, te da i druge mjesne zajednice na području općine Visoko usvoje ovu tradiciji kako bi se važni događaji spominjali i spriječilo njihovo zaboravljanje.

{joomplucat:128 limit=16|columns=4}

Proudly powered by WordPress