Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vrh Jahorine snimljen dronom: Fascinantni prizori planine prekrivene prvim snijegom

Jahorina je bila okupana suncem i prekrivena snijegom, a ekipa klix-a je napravila snimke dronom sa samog vrha planine. Pogledajte fascinantne prizore naše olimpijske ljepotice snimljene iz ptičje perspektive, koja je još uvijek prekrivena prvim snijegom.
Jahorina je, kao i druge bosanskohercegovačke planine, bila prepuna izletnika, koji su od magle i smoga pobjegli iz gradova i kotlina.

Na Jahorini je u funkciji bio i šestosjed pa su mnogi iskoristili za vožnju do samog vrha planine i uživali u predivnim prizorima. Zbog nedovoljne količine snijega, skijanje još uvijek nije počelo, a djeca su najviše uživala u sankanju, pravljenju Snješka Bijelića i šetnji.
Zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Jahorini će biti upriličeno 12. i 13. decembra. Očekuje se bogat kulturno-zabavni program, a ukoliko se uslovi za skijanje stvore prije 12. decembra, staze će biti puštene u funkciju.

Kako ističu turističku radnici veliki broj izletnika, koji su odlučili posjetiti Jahorinu i prije zvaničnog početka zimske sezone, nagovještavaju više nego uspješnu sezonu.

Proudly powered by WordPress