Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Visokom peti Dani organske proizvodnje

Tradicionalni Dan organske proizvodnje – jednodnevni sajam organskih proizvoda i ove će godine, po peti put biti održan u Visokom. Oko tridesetak proizvođača organskih proizvoda s područja Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona, izložit će svoje proizvode na štandovima u ulici Alije Izetbegovića u Visokom, ispred zgrade Općine Visoko, u ponedjeljak, 18. jula 2011.g. od 11.00 sati.

Manifestacija Dan organske proizvodnje je osmišljena kroz programe promocija, edukacija i degustacija.

„Cilj je upoznavanja javnosti i jačanje svijesti o značaju razvoja održive organske proizvodnje i potrebi konzumacije organski proizvedenih proizvoda.“ – izjavio je za Visoko.co.ba Mugdim Čosović, koordinator u organizaciji ove manifestacije u Visokom.

I na ovogodišnjoj manifestaciji u Visokom, predstavit će se brojna udruženja i asocijacije, te samostalni proizvođači organske hrane, mliječnih proizvoda, meda i ljekovitih preparata.

Između ostalog, cilj  manifestacija koje se svake godine održavaju i u Zenici, Travniku i Brezi, jeste ukazivanje na činjenicu da u oblasti organske proizvodnje postoje veliki potencijali koji mogu poboljšati stanje u lokalnim sredinama u BiH i to putem zapošljavanja i samozapošljavanja.

Pokorovitelj manifestacije u Visokom je  Ministarstvo za poljoprivredu ZDK i Općina Visoko.

U vrijeme održavanja manifestacije od 11.00 – 18.00 sati, za saobraćaj će biti zatvoren dio ulice Alije Izetbegovića: od raskrsnice prema taksi stajalištu do Trga žrtva genocida u Srebrenici.

Proudly powered by WordPress