Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

(FOTO) Izložba radova visočkih umjetnika zatvorila Dane kulture u okviru “Visočkog ljeta”

Tradicionalna izložba radova rađenih u likovnoj koloniji Ada, kao stalni sadržaj Visočkog ljeta, večeras je otvorena u bašti galerije Likum 76 u Visokom. Izloženi su brojni radovi visočkih umjetnika koji su nastali tokom posljednjih pet dana održavanja kolonije. Među autorima su Alija Šahinović, Mensur Verlašević, Alen Džindo, Džemail Silajdžić, Mirza Mameledžija, Ilma Džafić, Mehmed Klepo, Anel Lepić, Edhem Gazdić i  Mensud Bećar.

Ova izložba, koja ima prodajni karakter, već godinama predstavlja završnicu manifestacije Dani kulture i sporta “Visočko ljeto”. Ove godine aktivnosti Udruženja građana i Galerije Likum 76 imaju posebnu težinu jer se pune i dva značajna jubileja, 40.godina Udruženja i 35. godina Galerije.

„Visoko ima kapacitet kao rijetko koji manji grad u BiH. Ima tradiciju likovnosti, umjetnosti, ima galeriju i ima konstantno ljude koji to produciraju. Ima aktivan sastav eminentnih umjetnika koji nešto znače na likovnoj sceni BiH, ali i šire.“ – izjavio je za Visoko.co.ba Džemail Silajdžić član UG Likum 76 podsjećajući da je ovo udruženje preko nadležnih općinskih institucija uputilo inicijativu za preregistraciju udruženja u status javne ustanove.

U srijedu 27.jula u 11.00 sati u prostoru Galerije Likum 76  bit će održan okrugli sto o temi : Značaj postojanja  Udruženja i Galerije  Likum 76, kako u okviru lokalne tako i u okviru šire društvene zajednice”.

{joomplucat:174 limit=17|columns=4}

Proudly powered by WordPress