Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Srednjoškolci na kafi sa ministrom

Predstavnici Mreže Vijeća učenika ZDK su bili na sastanku sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Mensurom Sinanovićem, koji su simbolično nazvali “Kafa na ministrom” jer su zajedno porazgovarali o raznim pitanjima i problemima sa kojim se danas susreću srednjoškolci.
Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport je obrazložio rad i mogućnosti Ministarstva, te njegove nadležne sektore, a srednjoškolcima su date korisne upute kako da ostvare svoja prava, poštivanjem svojih obaveza.

Ajša Luković, predsjednica Mreže Vijeća učenika ZDK je istakla: “Ovaj sastanak predstavlja veliki korak za srednjoškolce i nastavak poboljšanja njihovog položaja na kojem Mreža radi već godinama. Svi mladi su pozvani na učešće u stvaranju strategije za mlade koja počinje od januara naredne godine. Ono što srednjoškolce našeg kantona posebno raduje jeste dogovor o daljnjoj saradnji između ova dva tijela kao i organizovanje zajedničkih projekata za koje ne sumnjamo da će biti na vrhunskom nivou”.

Srednjoškolci Zeničko-dobojskog kantona su jako zadovoljni “Kafom sa ministrom” i dalje očekuju dobru saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Proudly powered by WordPress