Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Plevljak nekima pokvario sijelo na Lastavici

Ako je nešto i moglo zasjeniti najavljeni dolazak muftije Muamera Zukorlića na ovogodišnje vjersko okupljanje na Lastavici kod Zenice, niko od hiljada prisutnih ne bi “tipovao” da će to biti dolazak premijera ZDK Fikreta Plevljaka (SDP).

I dok većina raje zna da je Plevljak čest na Lastavici kao “fizičko lice”, čelnici SDA zaokupljeni guranjem u prve safove koje pokrivaju kamere i aparati, nisu znali da je Plevljak čest i u podnevnom namazu, ali nikad u prvim redovima, nego tamo gdje se, po vjerskim običajima, zatekne kad priđe džematu.

Da stvar bude gora po funkcionere SDA, Plevljak je došao u društvu federalnog poslanika Omera Škalje (SDA), s kojim je prijatelj skoro tri decenije, te se družio i ručao s dvojicom Spahića, direktorom KPZ Zenica Nihadom i vlasnikom Izdavačke kuće “Vrijeme” Muamerom (oba SDA). Tako je premijer, ni kriv ni dužan, pokvario sijelo, pa i predramazanski ručak sa pečenjem, a gore pobrojani su “obilježeni” od “čuvara tradicije SDA sijela”.

– Sa tim ljudima se znam puno prije osnivanja SDP-a i SDA, a klanjam radi sebe i Boga, ne radi toga da me neko prozove da sam tu, pa i ne vidim što bi to nekom bilo interesantno – kratko je prokomentarisovao Plevljak vidni interes medija za njegov dolazak na Lastavicu.

Proudly powered by WordPress