Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent Goražde dobio certifikat ISO 9001:2008

Prevent Goražde je dobio certifikat o zadovoljavanju norme ISO 9001:2008. Time je završena prva faza u ispunjavanju zahtjeva kvaliteta vodećih proizvođača automobila. Nakon provedenog postupka za dobivanje certifikata i nakon provedenog audita, Prevent Goražde je i službeno dobio Certifikat o upravljanju kvalitetom  ISO 9001:2008, koji je odobrio Tuv Sud iz Njemačke.

„Ovime smo održali povjerenje koje je Grupacija stekla dugom tradicijom i ispunjavanjem visokih standarda globalne automobilske industrije“, ističe Haris Rahman, direktor Prevent Goražde, te dodaje: „Certifikat je jedan od preduslova za otvaranje novih radnih pogona u Goraždu gdje planiramo otvoriti 600 novih radnih mjesta“.

Ispunjavanjem ovih zahtjeva još jedna članica Prevent grupacije povečava kapacitete i konkurentonost na tržištu dobavljača automobislkih dijelova. Također,  Prevent grupacija u BiH ovim certifikatom ide korak dalje u širenju proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta.

U industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu Prevent će u sljedećih 36 mjeseci uložiti više od šest miliona konvertibilnih maraka, te zaposliti 600 radnika. Na ovaj način Prevent ostvaruje poslovnu stabilnost i osigurava dugoročne projekte koji doprinose razvoju bh. ekonomije.

ISO 9001:2008 je najpoznatiji sistem za ocjenu kvaliteta kompanije. Njime se vrednuje cjelokupno poslovanje. Norma ISO 9001:2008 predstavlja stalan proces i ne završava dobivanjem certifikata, već zahtjeva konstantno praćenje i usklađivanje svih procesa  u okviru kompanije.

Nakon ove certifikacije Prevent radi na zadovoljavanju norme ISO TS 16949:2009, odnosno tehničke specfikacije u kojoj su definisani zahtjevi za dobavljače u automobilskoj industriji.

Proudly powered by WordPress