Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Fikret Plevljak: Doći ću na otvorenje terena i igrati desnog beka

Nakon što je premijer ZDK Fikret Plevljak danas protokolarno boravio u posjeti Općini Visoko, na poziv Muhameda Husića, člana predsjedništva OO SDP-a Visoko i predsjednika FK “Zanatlija”, poslije zvaničnog dijela posjete premijer je odvojio svoje vrijeme i kratko boravio i na lokaciji novog sportskog kompleksa u izgradnji koji sprovode u djelo entuzijasti okupljeni oko FK “Zanatlija”. U društvu premijera Plevljaka bio je i načelnik Općine Kakanj Mensur Suri Jašarspahić i Jasmina Zubić, jedina visočka predstavnica u Federalnom parlamentu.

– Iskoristili smo ovu priliku i upoznali premijera s našim projektom i njegovim ciljevima što je on podržao u potpunosti. Za zaokruživanje potpune finansijske konstrukcije, čiji konačni proračun iznosi 48.000 KM, nama nedostaje još 7.500 KM, konkretno potrebnih za rješavanje reflektora na terenu. Premijer je obećao pomoći koliko je u njegovoj moći i uzeo je svu dokumentaciju koju smo mu pripremili kako bi nadležne u Vladi mogao upoznati s našim projektom Očekujemo pomoć kao i premijerov dolazak na otvorenje sportskog objekta – istakao je Muhamed Husić.

Premijer nije krio svoje oduševljenje viđenim, pogotovo kada je upoznat da je cijeli projekat ideja skupine entuzijasta koji su željeli i uspjeli svom gradu pokloniti društveno dobro.

– Ja sam odrastao uz sport i igrajući nogomet. Dobro znam šta ovakve stvari znače mladima i u svojim mogućnostima ću podržati ovaj hvale vrijedan projekat. Obećao sam članovima Zanatlija da ću doći i na zvanično otvorenje te odigrati revijalnu utakmicu koja je predviđena nakon zvaničnog dijela otvorenja, dogovorio sam s Muhamdeom da odigram na poziciji desnog beka”.

Vrijedna iskustva Mirze Laletovića i Seada Kurtagića oko postavljanja umjetne trave je saslušao i načelnik Općine Kakanj Mensur Suri Jašarspahić, inače počasni član i prijatelj ovog kluba, jer u skorije vrijeme planira nešto slično realizovati i u Kaknju, ali za razliku od Visokog u susjednoj općini će nosilac izgradnje biti Općina, što je trebao biti i slučaj u Visokom, ali očito da nadležni nemaju sluha.

U svakom slučaju sve pohvale Zanatlijama koji i na ovaj način dolaskom Premijera ZDK i načelnika susjedne općine promoviše neko novo i pozitivnije Visoko.

{joomplucat:203 limit=17|columns=4}

Proudly powered by WordPress