Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO:Dopremljeno još jedno vatrogasno vozilo vrhunskog kvaliteta

Posredovanjem firme Firing d.o.o Visoko kao generalnog zastupnika MG Rijeka Hrvatska, vatrogasna jedinica Novog Sarajeva dobila je vrhunski opremljeno vatrogasno vozilo. Radi se o kombinovanom vozilu koje je treće ovakve vrste Firing d.o.o Visoko dopremio u BiH i to, pored sarajevskih, za tuzlanske i prijedorske vatrogasce.

„Vozilo je  vrijedno 422 000 KM  i predstavlja jedan od vrhunskih modela u svojoj klasi. Za moguće gašenje požara posjeduje svu prateću opremu. Posjeduje šest sjedišta  opremljenih kisikom. Kombinovano MAN 18.230 vozilo posjeduje alat za razvaljivanje i rezanje, visoki tlak te CAPS za gašenje požara lakom i teškom pjenom. Vozilo je, osim za gašenje požara, opremljeno i za pranje cesta i zalijevanje zelenih površina“ – pojasnio je za Visoko.co.ba Nedžad Smajlović, direktor Firinga d.o.o Visoko.

Firing d.o.o. generalni je zastupnik tvrtke MG-Rijeka i zaslužni su za nova vozila i opremu kojima su posljednjih godina opremane brojne vatrogasne jedinice širom BiH. Njihov uspješan rad i sigurnost  proizvoda potvrda su višegodišnje kvalitetne saradnje preduzeća MG-Rijeka i Firing Visoko s bosanskohercegovačkim vatrogascima.

{joomplucat:239 limit=16|columns=4}

Proudly powered by WordPress