Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Elmir Halilović iz FK “Zanatlija” prelazi u redove FK “Stari Grad”

U ONL-u (Općinska nogometna liga) na pomolu je prvi veliki transfer koji bi mogao narušiti za sada odlične odnose između FK “Stari Grad” i FK “Zanatlija”. Naime, vrijedni pregalac kompanije Prevent i u slobodno vrijeme vezni igrač FK “Zanatlija” Elmir Eli Halilović, kako saznajemo, uskoro bi nebeskoplavi dres mogao zamijeniti bojama Starog Grada. Zbog toga što nismo mogli doći lično do Elmira Halilovića, informaciju više zatražili smo od njegovog bližeg prijatelja, menagera i nekadašnjeg vratara NK “Bosna” Seada Čabaravdića:

– “Pa čujte, iako je gospodin Halilović odrastao 28 metara od terena FK ‘Zanatlija’ na adresi Naselje Luke III B2 13/2, neke druge stvari su ipak presudile u njegovoj odluci. Ne bih želio ništa prejudicirati prije zvanične press konferencije ovim povodom, ali znam samo da je šef stručnog štaba FK ‘Stari Grad’ Asim Limo – Hase ili Hlevnjak, kako vam je lakše, razgovarao sa trenutnim veznjakom Zanatlija i izrazio svoju želju da ga vidi u svom timu. Nešto se spominjalo i da bi Hlilović mogao dobiti kapitensku traku, ali ne bih sad o tome. Ne treba zaboraviti da je Asim Limo – Hase/Hlevnjak trenirao Elmira Halilovića kroz sve selekcije NK ‘Bosna’, kao uostalom i Elvira Memića, Mensura Džavitija i Faruka Ihtijarevića koji trenutno nastupaju za Stari Grad. Više informacija vam zaista ne mogu dati, a uskoro će se javnosti i navijačima obratiti i sam Elmir Hlilović putem svog oficijelnog profila na Facebooku i Twiteru” – istakao je Sead Čabaravdić, danas bankar i ugostitelj te menager i prijatelj Elmira Halilovića.

Izjavu smo zatražili i od šefa stručnog štaba FK “Stari Grad” Asima Lime Haseta/Hlevnjaka koji nam je na naše pitanje da li u redove “Građana” dovodi svog nekadašnjeg igrača, koji je imao dobru skok igru glavom, koncizno u svom stilu odgovorio:

-“Hmmm …. “

Ukoliko se realizuje ovaj transfer to će biti ekvivalentno prelasku Teveza iz Manchester Uniteda u Manchester City.

Proudly powered by WordPress