Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Slovenci posjetili tunel Ravne

U saradnji Turističke agencije “Respect” iz Zenice i Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u nedjelju je upriličena organizovana posjeta velikog broja turista iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske podzemnom labirintu tunela Ravne, na kojem već duži niz godina Fondacija vrši arheološka istraživanja. Tom prilikom tunel je obišlo preko 700 turista, kojima su oficijelni vodiči Fondacije pokazali dokle su stigli radovi na tom lokalitetu.
“Iako je zvanično završila turistička sezona, kod nas je ipak i dalje veoma živo, što je potvrdila i posjeta turista iz Maribora, Ljubljane, Celja, Postojne i drugih mjesta Slovenije. Ovo je također potvrda dobre saradnje Fondacije i agencije “Respect” sa turističkim agencijama iz Slovenije, ali i brojnih medija iz ove zemlje.” – rekao je dr. Semir Osmanagić, kome je od strane predstavnika medija iz Slovenije uručeno priznanje za sve ono što radi Fondacija na povezivanju ljudi iz regije i inostranstva.
“Mi smo već duži niz godina oficijelna turistička agencija Fondacije, a ovoga puta smo upriličili posjetu preko 700 turista, uglavnom iz Slovenije, koji su u preko 12 autobusa došli u Visoko da posjete tunel Ravne. Treba istaći da je ovo jedna vrsta naše uobičajne rute, jer ljudima nastojimo predstaviti bosanske tvrđave, zatim Sarajevo, Mostar te naravno i sve ono što Fondacija radi u Visokom.” – poručio je Zajim Ahmetspahić, direktor Turističke agencije “Respect”.

(N.K.)

Proudly powered by WordPress