Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan hitni sastanak Radončića i Izetbegovića

Nakon hapšenja dva zvaničnika SBB-a održan je hitni sastanak čelnika SDA i SBB-a.

Bakir Dautbašić je apsolutno nevin, smatra predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić. Tvrdi da su posljednja hapšenja udarac istog lobija koji mu, kaže, već dugo pokušava montirati slučaj Keljmendi.

“Kao odgovoran političar mogu reći građanima da imam povjerenje u pravosuđe i da ću nastaviti da provodim koaliciju sa SDA. SDA je velika stranka koja je dobila više glasova od svog predsjednika. SBB je moćna stranka i mi nastavljamo svoju koaliciju nezavisno od ličnih odnosa Bakira Izetbegovića i mene”, saopćio je Radončić.

Zbog toga je i održan hitan sastanak prvih ljudi SBB-a i SDA. Bakir Izetbegović, Radončićev koalicijski partner, naglašava da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. I zato će dvije stranke ostati u koaliciji.

“Radončić je čvrsto na tome da, bez obzira na to šta će se događati, možda i neka podmetanja namjerna, on i SBB će ostati u koaliciji jer to nadilazi interes stranka i svega ostalo. I ja mislim isto tako. Ja mislim da će ova koalicija potrajati”, kazao je predsjednik SDA.

U međuvremenu, Radončić je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću predložio Dautbašića kao jedinog kandidata SBB-a za državnog ministra prometa i komunikacija.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić najavio je da će poduzeti sve zakonom dozvoljene mjere kako bi bila utvrđena eventualna disciplinska odgovornost Bakira Dautbašića. Nada se kako će nakon ovoga doći otvaranja i rasvjetljavanja i drugih slučajeva.

“Prioritet svih prioriteta bi trebao da bude ovaj – da se krene od raščišćavanja sa osobama koje obavljaju javne funkcije, koje su visokopozicionirane, jer je tu problem od kojeg treba krenuti u smislu raščišćavanja korupcije i kriminala”, poručio je Mektić.

Cijela ova situacija mogla bi usporiti proces popunjavanja upražnjenih mjesta u Vijeću ministara BiH koja pripadaju SBB-u. A jedan od ključnih SBB-ovih kadrova je danas uhapšeni Bakir Dautbašić.

Proudly powered by WordPress