Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: FK Stari Grad – FK Zanatlija 0:4

Danas su na stadionu u Luci gradski derbi odigrale ekipe Starog Grada i Zanatlija, a ovaj derbi je sasvim zasluženo pripao igračima Zanatlija, koji su ostvarili pobjedu rezultatom 4:0. Sam početak utakmice, te prvo poluvrijeme nisu nagovještavali da će krajnji rezultat biti u korist Zanatlija, jer je prvo poluvrijeme završeno miroljubivo 0:0, uz terensku inicijativu Zanatlija. Ipak početak drugog dijela u potpunosti pripada “plavima sa Kantride” koji kontrolišu igru, a sredinom drugog dijela postižu i dva brza pogotka i samim tim utakmica je bila odlučena. Šef struke “Građana” izmjenama je pokušao stići do pogotka i utakmicu dovesti u neizvjesnu završnicu, ali samim tim ostala je velika rupa u odbrani domaćih, koju je ekipa Zanatlija znalački iskoristila i uz još dva pogotka došla do visoke pobjede rezultatom 0:4. Na kraju utakmice domaći su čestitali ekipi Zanatlija na pobjedi, a šef stručnog štaba “Starog Grada” Asim Limo – Hase kratko je izjavio: “Falila su nam tri standardna igrača i njihov izostanak za moju ekipu je bio presudan i nenadoknadiv. U drugom dijelu sam pokušao izmjenama izvršiti pritisak na suparničku odbranu, ali su nas kaznili brzim kontrama. Sve u svemu želim čestitati gostima na pobjedi, a svojim igračima na zalaganju.”

Vezni igrač Zanatlija i jedan od najboljih pojedinaca meča Mirza Husić kratko se zahvalio igračima i rukovodstvu “Starog Grada” na gostoprimstvu i fer i korektnoj utakmici i čestitao svojim suigračima ovu vrijednu pobjedu koja ekipu Zanatlija ostavlja na samom vrhu tabele.

Na ovoj utakmici legendarni trener Asim Limo – Hase je proslavio i svoj 66. rođendan, a ovom prilikom su mu uručeni i prigodni pokloni.

{joomplucat:282 limit=40|columns=4}

{joomplucat:283 limit=37|columns=4}

Proudly powered by WordPress