Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ivo Ištuk novi trener NK “Rijeka”

Stručni stožer na čelu s Alenom Horvatom neće više voditi prvu ekipu, novi trener bit će Ivo Ištuk, iskusni BiH stručnjak koji je osvojio naslov prvaka sa Širokim Brijegom i Brotnjom – objavili su iz Rijeke na službenoj stranici kluba. Horvatu je ponuđeno trenersko mjesto u omladinskom pogonu, a razlozi smjene su pomanjkanje kvalitetne komunikacije i povjerenja između stručnog stožera i uprave, ali i u lošim rezultatima posljednjih mjesec dana.

Za Ivu Ištuka bosanskohercegovački mediji imaju samo riječi hvale. Prije trinaest godina vodio je visočku Bosnu i ostvario fantastični uspjeh. Dvije godine kasnije bio je najzaslužniji za preporod Brotnja s kojim je osvojio naslov prvaka.

Ono što je napravio u Brotnju je ista stvar koja sada treba Rijeci. Vratio je igračima samopouzdanje, uspostavio harmoniju između uprave i igrača.

U sezoni 03/04 preselio je na Pecaru, gdje je vodio Široki Brijeg do naslova prvaka, a bio je i asistent Fuadu Muzuroviću u BiH reprezentaciji.

Valja napomenuti kako je Rijeka novčano kaznila Duju Bakovića i Igora Čagalja, dok su Kristijan Čaval i Damir Kreilach kažnjeni ukorom. Razlog kažnjavanja igrača navodi se neprimjerena komunikacija prema predsjedniku riječkog kluba.

Ovim potezima Uprava kluba pokušala je napraviti šok terapiju među igračima, koji već šest mjeseci ne mogu naplatiti zaostatke koje je je napravila prošla uprava. Prije prvenstvenog poraza protiv Zagreba, predsjednik Rijeke Robert Komen dao je naglasiti kako će se na Kantridi stvari promijeniti, na što su igrači kluba izdali proglas u kojem su tražili datum točne isplate plaća.

Ištuk će “vatreno krštenje” doživiti 16. listopada kada na Kantridu stiže Split.

(www.index.hr)

Proudly powered by WordPress