Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Direktor JKP “Visočica” Ermin Dlakić: Jednostavno rečeno pijemo kvalitetnu vodu

Pokazatelji laboratorijskih analiza kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Zenica, rađeni tokom augusta, pokazali su značajno pogoršanje stanja mikrobiološke ispravnosti namirnica u odnosu na prethodni mjesec. Osim namirnica, analizirani su i uzorci vode za piće na ZDK, zdravstveno neispravnih uzoraka vode pa piće na mikrobiološku analizu iz gradskih vodovoda bilo je sa područja Usore, Breze, Zavidovića i Tešnja, stoji između ostalog u informaciji iz Zavoda za javno zdravstvo Zenica. Ova informacija bila je dovoljan razlog da kontaktiramo JKP Visočica i doznali smo da kvalitet vode koju pijemo iz visočkog gradskog vodovoda zadovoljava sve propisane standarde – jednostavno rečeno pijemo kvalitetnu vodu.

Prema riječima  direktora Visočice Ermina Dlakića kvalitetna zaštita izvorišta znači – kvalitetna voda u slavinama, nadalje izgradnja kvalitetnih kanalizacionih mreža poboljšat će kvalitet vode koju pijemo, kao i prikupljanje otpada i uništavanje divljih deponija.

U cilju poboljšanja kvaliteta vode za piće, u toku su radovi na zaštiti izvorišta Vrutak, završetkom ovog projekta izvorište Vrutak bit će školski primjer kako treba izgledati prava zaštita izvorišta voda koja ide u gradsku vodovodnu mrežu. Uz zaštitu izvorišta Vrutak, prema riječima direktora Dlakića, radi se i na zaštiti ostalih izvorišta pitke vode na našoj općini.

Da zaključimo, voda iz gradskog vodovoda u Visokom zadovoljavajućeg je kvaliteta, a njenom kvalitetu doprinijet ćemo boljim odnosom prema prirodi, bez divljih deponija i sa pravom zaštitom izvorišta pitke vode.

Proudly powered by WordPress