Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bratstvo i Zmaj u vrhu, Liješeva ponovno u formi

Ovog vikenda odigrano je 11. kolo Općinske nogometne lige Visoko. Jučer su odigrane dvije, a oba puta uspješniji su bili domaćini. Poriječani su ubjedljivo slavili protiv posljednjeplasiranog Ljiljana iz Zimče, dok su Kralupi na svom terenu savladali do ovog kola prvoplasiranog Dijamanta.
Danas je igrano još pet utakmica, a gosti i domaćini su podijelili plijen, uz nažalost i jednu prekinutu utakmicu. Na stadionu Luka u Visokom Stari Grad je dočekao Gračanicu, gdje su gosti ubjedljivo slavili sa 1:4. Stari Grad je tako potvrdio lošu formu u posljednjih nekoliko utakmica, a za pobjedu ne znaju još od 4. kola i pobjede nad Kralupima od 8:2. Gračanica je nastavila uspješnu seriju, te su nakon Poriječana tri boda osvojili i danas na gostovanju.
Ekipa Bratstva iz Topuzovog polja ne zna za poraz još od 2. kola kada su u gostima savladani od Starog Grada. Danas su bili uspješniji od Slobode i na svom terenu su slavili sa 2:0. Ovom pobjedom Bratstvo je izbilo na prvo mjesto na tabeli sa bodom prednosti ispred Zmaja. Sloboda je zadnji put tri boda osvojila još u 4. kolu i to u gostima kod ekipe Liješeve.
Ekipa Zmaja iz B. Mahale je danas dočekala Godušu na svom terenu, te su slavili minimalno sa 1:0. Goduša je tako i dalje ostala sa samo jednom zabilježenom pobjedom u prvenstvu i to u 5. kolu kada su slavili minimalno 1:0 protiv Ljiljana.
Derbi kola se igrao u Visokom. Zanatlije su dočekale prošlogodišnje prvake Liješevu. Liješeva je na početku prvenstva imala par kikseva, ali su u zadnjih par kola ipak pokazali zašto su prošle godine bili ubjedljivo najbolja ekipa u ONL. Tako su i danas na ovom gostovanju došli do sva tri boda na vručem terenu u Visokom. Na kraju je rezultat bio Zanatlija 2:3 Liješeva. Ova tri boda za Liješevu su značila proboj u sam vrh tabele, te najavu da će se i ove godine boriti za titulu najboljih u nikad interesantnijoj općinskoj ligi.
Nažalost danas se desio i jedan prekid. 7.april je ugostio ekipu Uskoka iz Dobrinje i čini se da su do 75. minute imali i za njih povoljan rezultat 2:0. No tada je uslijedio prekid, a za koji smo neslužbeno saznali da su ga izazvali upravo domaćini. No, rezultat ove utakmice će naknadno biti određen za zelenim stolom, a mi ćemo je do tada tretirati kao neodigranu dok se ne utvrde sve činjenice oko prekida.
Komplet tabelu ONL Visoko možete pogledati na našoj stranici visoko.co.ba/onl.
Naredno, 12. kolo, igra se sljedeći vikend, a sastaju se:

12. kolo 29-10-2011 14:30 Liješeva – : – 7.april
29-10-2011 14:30 Omladinac – : – Bratstvo
30-10-2011 11:00 Gračanica – : – Zanatlija
30-10-2011 14:30 Dijamant – : – Poriječani
30-10-2011 14:30 Goduša – : – Kralupi
30-10-2011 14:30 Sloboda – : – Zmaj
30-10-2011 14:30 Ljiljan – : – Stari Grad
Proudly powered by WordPress