Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ibrahim Šišić novi direktor Kantonalne bolnice Zenice, a Mirza Ganić novi poslanik u Skupštini ZDK

 

Iako se nakon oktobarskih izbora činilo da je Visoko apsolutni gubitnik bez obzira o kojoj se političkoj partiji radi, godinu dana kasnije stvari su se posložile potpuno drugačije. Odmah nakon izbora zvanično smo imali samo predstavnika SBB-a iz Visokog u Skupštini ZDK, radilo se o Meldini Ugarak. Nakon popunjavanja kantonalne izvršne vlasti i odlaska Bernadate Galijašević na poziciju ministrice za obrazovanje, naredni sa liste SDA je dr.Senad Karavdić koji je tako dobio mandat poslanika u Skupštini ZDK. Nakon toga izbornim pravilom kompezacione liste Jasmina Zubić iz OO SDP-a Visoko je dobila mandat u Federalnom parlamentu. Nedugo zatim Amra Babić iz OO SDA Visoko raspodjelom vlasti između SDA i SDP-a postala je ministrica za finansije ZDK. Od danas zvanično još jedan visočki kadar će braniti boje Visokog u Skupštini ZDK, radi se o Mirzi Ganiću članu OO SDA Visoko.
Naime, Upravni odbor Kantonalne bolnice Zenica s dr. Seadom Rožajcem na čelu jutros je donio odluku kojom je za novog direktora najveće zdravstvene ustanove u ZDK-u u narednom četverogodišnjem mandatu izabran Ibrahim Šišić. Dosadašnji načelnik Službe za onkologiju, hematologiju i radioterapiju KB Zenica na mjestu direktora naslijedit će prim.dr. Aliju Striku, koji se također kandidirao za treći mandat direktora zeničke bolnice. Ibrahim Šišić predsjednik je Općinskog odbora SDA Zenica i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.
Obzirom da je Ibrahim Šišić bio član Skupštine ZDK iz reda SDA na njegovo upražnjeno mjesto dolazi naredni kandidat ove stranke po broju osvojenih glasova na prošlim izborima, a to je upravo Mirza Ganić. Ovim raspletom situacije Visoko u konačnici godinu dana kasnije ipak može biti zadovoljno raspletom situacije i brojem svojih predstavnika na svim nivoima vlasti. OO SDA Visoko može biti posebno zadovoljan jer u zadnjih 10 godina kao stranka nikad nisu imali više od jednog predstavnika u Skupštini ZDK.
Proudly powered by WordPress