Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Phoenix opet poražen, Teletović ubacio 15 poena

Sedmi uzastopni poraz upisao je Phoenix, a sinoć su poraženi protiv Utaha (89:98), dok je naš Mirza Teletović pružio odličnu partiju. Phoenix je katastrofalno počeo meč, te je Utah već u prvoj četvrtini imao prednost od 19 poena (12:31). U drugom periodu Sunsi nisu mogli učiniti ništa, tako da su na odmor otišli sa zaostatkom od 18 poena (35:53).
U finišu treće dionice Phoenix je počeo smanjivati zaostatak, ali je na ulasku u četvrtu četvrtinu imao zaostatak od velikih 13 poena. Pred kraj meča došao je na minus šest, ali to je sve što su uspjeli uraditi, te su poraženi sa 89:98.
Teletović je na parketu proveo nešto manje od 20 minuta i u tom periodu postigao je 15 poena. Imao je šut iz igre 5/9, od čega je bilo 3/5 za tri poena, a jednu trojku pogodio je “s parkinga”. Tome je dodao dva skoka i jednu blokadu, a sjajno je “zalijepio” Neta.
U redovima Sunsa samo su efikasniji od Teletovića bili Booker sa 18 poena, te Morris Mark sa 17, koji je dodao i osam asistencija, te sedam skokova. Utah su do pobjede vodili Hood sa 25 poena, te Hayward koji je ubacio tri poena manje.

(scsport)

Proudly powered by WordPress