Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Iduće godine stadion “Kemal Uzunalić Švabo” spreman za odigravanje utakmica

Kao što je i najavila, uprava FK “Gračanica” i ove sedmice je održala još jednu u nizu akcija na izgradnji Sportskog kompleksa “Kemal Uzunalić Švabo”, što je svakako primjer na koji bi se mogle ugledati mnoge mjesne zajednice naše općine.

Da ništa nije nemoguće kada se udruže snage na općekorisnom društvenom projektu dokazala je mlada i agilna Uprava kluba, kojoj je po vlastitom priznanju uzor i inicijalna kapsula za ovakav angažman bio projekat koji su ranije proveli njihovi ligaški rivali FK “Zanatlija”. Ove sedmice je zvanično završen temelj klupskog objekta koji će se sastojati od kancelarije kluba, svlačionice za domaće i gostujuće igrače, kao i za sudije, što je svakako prava rijetkost na nivou u kom se FK “Gračanica” takmiči. Pored završenog posla sa temeljima, uz nesebičnu pomoć firmi Mušinbegović d.o.o. i TEVE VARNOST Elektronika d.o.o. angažovan je greder koji je u prvoj fazi rada poravnao nasuti humus na glavnom terenu, a sutra (ponedeljak) će se pristupiti detaljnom ravnanju i dovođenju terena u idealnu ravan.

Dakako ovo nije kraj planiranim aktivnostima, kako saznjemo od uprave FK “Gračanica” ukoliko ih vrijeme posluži naredne sedmice će biti izlivena ploča i ozidane prostorije i klupe za rezervne igrače te stadion ograđen kvalitetnom ogradom u visini 1,5 m za čije je postavljanje firma BIOS već ranije obezbijedila sredstva. Prema planu stadion će biti spreman za odigravanje utakmica iduće godine kada će biti upriličeno i svečano otvorenje. Zasad je sigurno da će to slavlje uveličati NK “Bosna” s kojom će se odigrati prijateljska utakmica, a nije isključeno ni organizovanje memorijalnog turnira.

FK “Gračanica” posebno zahvaljuje www.visoko.co.ba za medijsko sponzorstvo i doprinos popularizaciji projekta koji provode, te ovom prilikom najavljuje da će se reklama marketinške agencije Visoko.co.ba naći na dresovima FK “Gračanica” u kojima će igrati utakmice na Novogodišnjem turniru i u nastavku sezone kao znak zahvalnosti za naš doprinos.

Pozdravljamo učesnike akcije i ovim putem pozivamo one koji su u prilici pomoći ove radove onako kako i koliko mogu. Oni koji nisu u prilici pomoći direktno mogu svoj novčani prilog uplatiti na žiroračun FK “Gračanica”: MOJA BANKA 137-601-60037173-43. Za sve detalje možete se obratiti na brojeve telefona: 062/349-307 i 062/504-333.

Proudly powered by WordPress