Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U Visokom uskoro “Adrenalinski park Ravne” vrijedan 290.000 eura

Danas je u kabinetu načelnika općine Visoko potpisan ugovor o realizaciji 400.000KM iz sredstava GSM-a. Sredstva će biti utrošena za izgradnju mosta u Kondžilu, raskrsnice u Džindićima i nastvak lokalnog puta u Brezoviku. Današnjem potpisivanju ugovora nisu prisustvovali resorni ministar ZDK Raif Seferović i direktor Direkcije za ceste ZDK Rasim Kovač, jer su to učinili ranije, a zvanično pred novinarima svoje potpise su stavili načelnik općine Visoko Munib Alibegović i vlasnik firme “HS Putevi” iz Doboj-Juga Sabahudin Sinanović. Prema riječima načelnika Alibegovića ovaj projekat će biti realizovan kroz dva ugovora, a razlog zašto kasni je problem iz imovinsko pravne oblasti, koji je konačno riješen. Prema riječima izvođača radova, bez obzira na negrađevinsku sezonu i vremenske uvjete, firma “HS Putevi” će u ovom mjesecu izvoditi radove na pomenutim lokacijama.

Kako smo danas saznali Visoko je kroz projekat GSM-a ostvarilo 1.000.000KM, od toga 300.000KM je utrošeno na pješačku stazu od KSC “Mladost” do PU Visoko, koja očito smeta nekim vijećnicima i bode im oči a da pri tome zaboravljaju gdje i kako se troši većina novca. 150.000KM utrošeno je na rekonstrukciju ulice Mule Hodžića na Sebilju, dok je 100.000KM predviđeno za put Malo – Veliko Čajno. Ostatak od 500.000KM će biti prenesen i utrošen u narednoj godini. Izvođači radova koji zarađuju u Visokom su “HS Putevi”, “Krivaja”, “Mušinbegović” i JKP “Gradska groblja”.

Nečelnik Alibegović je iskoristio priliku i da naglasi kako su udvostručena sredstva za investicije. Osim toga javnosti je predočen i projekat “Adrenalinski park Ravne” čija izgradnja počinje odmah na početku 2012. godine. Vrijednost ovog projekta je 290.000 eura, a Visoko će u ovom projektu participirati sa 30.000 – 40.000 eura, dok je ostatak obezbjeđen iz “IPA Fondova”, što je zajednički prekogranični projekat Visokog i Bajine Bašte (Srbija).

Nakon zvaničnog dijela, načelnik Alibegović je spomenuo kako je u prošlosti bilo određenih problema na relaciji Općina – “HS Putevi” zbog sporne izgradnje staze prema Bucima, ali da je to sad “izglađeno” i da se nada da ovaj put neće biti zamjerki od strane Općine na kvalitet radova u Kondžilu, Džindićima i Brezoviku.

Proudly powered by WordPress