Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uprava zasjedala u proširenom sastavu, ali trenutno važnije bi bilo pobjediti Gračanicu

Kada su saopštenja RK”Bosna-Prevent” u pitanju, izgleda da nema sredine. Ili ih nema nikako, iako za to u više navrata postoji potreba, ili dobijemo dva u samo par dana. Jedno smo dobili početkom sedmice, pa ga i objavaili, a sada i je stiglo i drugo, koje ćemo naravno opet u cijelosti prenijeti. Iz našeg ugla, nije loše da stižu saopštenja, jer to znači da se razgovara i traži izlaz, samo je naša želja, a vjerujemo i velike većine ljubitelja rukometa u našem gradu, da već sljedeće saopštenje bude sa nekim konkretnim stvarima i potezima koji će popraviti prilično lošu situaciju. Prije saopštenja, iskoristićemo priliku da vas pozovemo na utakmicu protiv Gračanice koja će biti odigrana u petak sa početkom u 19.00 sati u KSC “Mladost”. To je utakmica prvog kola nastavka Premijer lige koja je zbog zgusnutog rasporeda na proljeće, prebačena za ovaj termin i bit će posljednja u ovoj kalendarskoj godini. Za Bosnu bi pobjeda bila vrlo važna, a treba napomenuti i da je Gračanica jedina ekipa koju je Bosna ove sezone pobijedila u gostima. Međutim, bila su to neka druga vremena s drugačijim odnosom snaga na terenu, pa ne treba ni pomisliti da će sada biti lagano. Mora mlada Bosnina ekipa ponoviti partiju kao protiv Dervente i uz onakvu podršku sa tribina, pobjeda će biti lakše dostižna. A evo sada i najavljenog saopštenja:

Sinoć je održan sastanak Uprave u proširenom sastavu na kome se, osim situacije u klubu i ostvarenih rezultata, razgovaralo o mogućim načinima i metodama koje bi olakšale rad kluba i savakako doprinjele daljem razvoju, unapređenju rada i boljim rezultatima.

Na sastanku su osim članova Uprave svoje učešće uzeli i predstavnici Skupštine kluba i predstavnici Koordinacionog odbora za rad s mlađim slekcijama te predsjednik Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine. Sastanak je bio veoma konstruktivan i očekuje se da će rezultirati uključivanjem novih svježih snaga koje mogu dati doprinos daljem radu.

Još jedanput treba istaći da je i sinoć ponovno rečeno da su rezultati koji su ostvareni na kraju prvog djela sezone 2011/2012. veoma dobri, posebno uzimajući u obzir sve okolnosti u kojima se klub našao, da se rad s mlađim selekcijama značajno unaprijedio i da je utvrđena jasna strategija kako i na koji način ići dalje, pri čemu je posebnu ulogu imao Koordinacioni odbor sastavljen uglavnom iz reda roditelja.

Razgovarajući o situaciji u kojoj se klub trenutno nalazi u pogledu igračkog i stručnog kadra zaključak je da se prije početka drugog djela sezone učine maksimalni napori kako bi se očuvao igrački kadar i pojačao u granicima mogućnosti koje budu raspoložive, pri čemu prioritet imaju domaći igrači koji su potekli iz kluba.

U narednom periodu javnosti će biti prezentirani i finansijski pokazatelji, dakle svi prilivi novca koje je klub ostvario po svim osnovama i svi utrošci po vrstama kao i ostale aktivnosti i problemi koji su obilježili prethodni  period.

Uprava kluba.

Proudly powered by WordPress