Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Predstavljen rad i program Političke akademije SDA

Promocija i prezentacija rada i programa Političke akademije SDA održana je ove nedjelje u velikoj sali zgrade Općine Visoko. SDA BiH je prva stranka u našoj zemlji koja je ponudila političku edukaciju.

O ciljevima i procesima koji se odvijaju u toku rada ove Akademije govorila je Mirela Halimanović, program menadžer Akademije, ističući kako je ova Akademija namjenjena mladim liderima, ženama i onima koji su već na neki način uključeni u politiku.

“Pozivamo sve ljude da se, mimo redovnih polaznika, uključe u rad vanrednih sadržaja. Mi sarađujemo sa strankama desnog EPP centra u kojima su PDP i oba HDZ-a gdje nam puno pomaže ‘Robert Šuman Institut’ kao i sve grupacije ovog centra“ – istakla je Halimanović.

Prezentaciju rada i programa ove Akademije u Visokom otvorila je ministrica za finansije u Vladi ZDK Amra Babić naglašavajući značaj postojanja i rada ove Akademije.

„Ova je Akademija nešto čime se mi u SDA jako ponosimo. Ovo je jedina i prva ovakva škola za mlade i sve one koji žele da se educiraju ne samo u oblasti politike nego kompletno u javnom životu. Pozivam Vas da se priključite ovakvoj edukaciji i obezbijedite nova znanja i vještine“ – obratila se ministrica Babić.

Izjavu za medije dao je Jasmin Spahić, svršenik Druge generacije ove Akademije, koji je istakao kako je jednogodišnje školovanje koje pruža Akademija jedno ogromno iskustvo u političkoj karijeri.

„Posebno bih istakao vannastavne aktivnosti na međunarodnom nivou. Ovo iskustvo koje sam stekao je nešto što se ne može steći u redovnom političkom angažmanu i ono će biti važno, kako za razvoj same Akademije tako i svih organa SDA BiH“ – istako je Spahić.

Svojim radom Politička akademija pomaže i osposobljava mlade u procesu njihove afirmacije i procesu edukacije koja svakom svojom sesijom nudi svojim polaznicima novo iskustvo, kako u edukativnom tako i u praktičnom smislu. Zahvaljujući radionicama na kojima rade polaznici Političke akademije u okviru predavanja, mladi imaju priliku da steknu bogato iskustvo, znanje i vještine za procese koji ih očekuju ukoliko se odluče aktivno baviti politikom.

{joomplucat:357 limit=16|columns=4}

Proudly powered by WordPress