Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ŽNK Čelik započeo pripreme za nastavak sezone: Zeničanke žele povratak u Premijer ligu

Zenički Čelik jučer je zvanično krenuo sa pripremama za nastavak sezone u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH – grupa Sjever. Trening je obavljen u parku Kamberovića polje.

Otišle tri igračice

Zeničanke trenutno dijele prvu poziciju na tabeli sa Fortunom iz Živinica i cilj im je da se vrate u elitni razred bh. nogometa.

Trenerica Džana Đordić, inače nekadašnja reprezentativka BiH i trener golmana Rasim Bilčević, odabrali su ekipu za drugi dio sezone. Na spisku su: Arnela Šabanović (golman, kapiten ekipe), Safeta Kavaz (zamjenik kapitena), Berina Golub, Adisa Vazda, Emra Porča, Lara Ganić, Merita Mehanović, Merima Gradinović, Kanita Devoli, Merima Šabić, Berina Kobilica, Selma Alispahić, Muamera Pezer, Medina Tuka, Marija Udovičić, Ilma Durmo i Naida Halilovića, dok za prvi tim konkurišu i sljedeće igračice: Ajla Fetahović, Melika Arnaut i zamjenski golman Melisa Kakša.

Tim su u pauzi napustile tri igračice koje su rekle kako će nastaviti karijeru u Bugojnu. To su: Lejla Koluh, Nermana Kablar i Lamija Lušić. Nakon pauze u tim su se vratile Merima Šabić i Kanita Devoli, dok je iz Mladosti iz Nević Polja stigla Merima Gradanović.

“Vidite gdje i u kakvim uslovima treniramo. Cilj nam je da uđemo u Premijer ligu BiH. U drugom dijelu sezone dočekujemo Živinice sa kojim dijelimo prvo mjesto”, kazala nam je Džana Đordić dodavši da prvenstvo počinje u aprilu, te da će do tada odigrati nekoliko prijateljskih pripremnih mečeva. Dogovoreni su mečevi u Zenici sa Banja Lukom – 6. marta, Tomislavgradom – 13. marta, Širokim – 20. marta i Breznicom iz Crne Gore – 27. marta.

Loši uslovi za trening

Vahida Mujčinović, predsjednica kluba je istakla kako uslovi za treniranje nisu zadovoljavajući, da je previše muških klubova u gradu da bi dobili dovoljno termina za treninge na B terenu (sa vještačkom travom) na Kamberovića polju. Poručila je da je ŽNK Čelik dokaz da u Zenici ima kvalitetnih nogometašica i da će se ekipa vratiti u Premijer ligu BiH, ali želja je da dobiju veću podršku od Grada.

Proudly powered by WordPress