Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ljekovitost visočkih piramida: Nađa Bajtarević iz Visokog u tunelu Ravne izliječila osteoporozu kičme?

Interesantnu ispovijest u vezi sa ljekovitim utjecajem tunela Ravne za portal Piramidasunca.ba ispričala je naša sugrađanka Nađa Bajtarević. Njen zdravstveni problem bila je osteoporoza kičme, koja osim što je Nađi onemogućavala kretanje bez štapa, dovela je ovu Visočanku do ljekarskih prognoza koje su kazivale da se uskoro neće moći kretati bez invalidskih kolica.

Ipak, umjesto toga, njeno zdravstveno stanje odjednom je postalo mnogo bolje. Kako sama kaže Bajtarević, sve se promijenilo otkako je počela dolaziti u tunel Ravne.

Nakon prve posjete, kazala je Bajtarević za portal Piramidasunca.ba, usnila je san kako se se sa suprugom Fikanom penje na sami vrh brda Visočica, bolje poznatijeg kao Bosanska piramida Sunca. Fikan se brzo uspeo do vrha, prisjeća se Bajtarević, dok se bez štapa ona mučila u podnožju brda-piramide. Sjeća se i toga da je štap, kojeg joj je muž Fikan dobacio sa vrha piramide, proletio kao strijela i da ga nije uspjela dohvatiti rukom.

Ovaj veoma čudni san za Nađu je završen već narednog jutra, ali njena bajka nije i nakon što je ustala tog jutra iz kreveta nije mogla vjerovati da bez svog štapa može i da stoji i da hoda. Poslije toga, kazala je Bajtarević, nije osjećala više ni bolove dok se kreće, kao ni pomoć ljekara.

Proudly powered by WordPress