Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Provjerite jeste li registrovani u ambulantama porodične medicine

Dom zdravlja sa poliklinikom iz Visokog obavještava stanovništvo općine Visoko da je službi kućne njege koju obavljaju Lepić Mensur i Muratović Jasir dato na upotrebu auto Škoda Fabia u cilju unapređenja ovog vida zdravstvene zaštite koji se obavlja po utvrđenoj proceduri. Ova služba već raspolaže sa jednim vozilom Zastava Skala.

Također, auto Škoda Fabia je data na korištenje i ambulanti porodične medicine Buci te ambulanti porodične medicine Gračanica, a u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite stanovništva koje gravitiraju ovim mjesnim zajednica, a za provođenje patronaže i kućnog liječenja koje se obavljaju po utvrđenoj proceduri za ovu vrstu djelatnosti.
Osim toga, iz visočke ustanove apeluju na građane da na osnovu Naredbe o organizovanju porodične medicine na općini Visoko u toku 2012. godine provjere u JU “Dom zdravlja sa poliklinikom” Visoko da li su registrovani u ambulanti porodične medicine te ko je njihov ljekar porodične medicine. Ukoliko to do sada nisu uradili potrebno je da nazovu brojeve telefona ambulanti porodične medicine i registruju se po utvrđenoj procedure radi ostvarivanja zdravstvene zaštite.

 


Proudly powered by WordPress