Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nova investicija u vodosnabdijevanje grada Zenica

Gradsko javno preduzeća „VIK Zenica” potpisalo je ugovor o angažovanju konsultanata – Konzorcija “IC Consulenten”  za implementaciju projekta pod nazivom „Vodosnabdijevanje i odvodnja Bosna i Hercegovina II“.

Konzorcij čine tri renomirane kompanije “IC Consulenten Ziviltechniker” iz Beča, “Sachens Waser” iz Lajpciga i Zavod za vodoprivredu iz Sarajeva, i oni će u narednom periodu raditi na unapređenju vodovodne i kanalizacione infrastrukture kojom upravlja preduzeće “VIK Zenica”, i to u tri vremenska ciklusa.

“Naš cilj je dugoročno, stabilno i samoodrživo vodosnabdijevanje i odvodnja na području grada Zenica. Najveći dio poslova u realizaciji ovog projekta uraditi će se u narednom trogodišnjem periodu”, istakao je direktor preduzeća “VIK Zenica” Ekrem Kahriman.

Ukupna vrijednost projekta je 21,5 miliona KM, a novac je osiguran zahvaljujući grant sredstvima Vlade Švicarske od 10,5 miliona KM, zatim odobrenom kreditu Njemačke razvojne banke u iznosu  od 9,5 miliona KM i grant sredstavima iste banke u iznosu  od 1,5 milion KM.

Današnjim potpisivanje ugovora između JP “ViK Zenica” i konzorcija “IC Consulenten” o pružanju konsultanskih usluga za provođenje projekta pod nazivom “Vodosnabdijevanje i odvodnja Bosna i Hercegovina II” i formalno je počela implementacija navedenog projekta.

Proudly powered by WordPress