Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bitka za Zavod Zdravstvenog Osiguranja ZDK, upućene i prijetnje redakciji Visoko.co.ba

Popularno je trenutno u ZDK biti SBB. Razlog jednostavan, novom raspodjelom vlasti u ovom kantonu SBB-u pripadaju neke od značajnijih javnih funkcija podobnih za uhljebljavanje. Jučer smo objavili priču o tome kako je namjera KO SBB ZDK u nedostatku vlastitih i kvalitetnih kadrova rupe popunjavati starim istrošenim kadrovima sumnjive političke prošlosti iz drugih stranaka pod istragom Tužilaštva ZDK. Tim povodom nakon objavljenog teksta imali smo i prijeteći telefonski poziv nekoga ko je toliko hrabar i (ne)kulturan da se ne zna ni predstaviti izuzev što u prisustvu treće osobe sa kojom planira raspodijeliti plijen tek zna jeftino prijetiti za sitnu političku korist gdje se vidi kao budući pomoćnik direktora za ekonomske i pravne poslove a nakon odlaska bivšeg direktora Sulejmana Muminovića u penziju.

Nije ovo prvi put da SBB u ZDK olako popušta pred bivšim i istrošenim političkim kadrovima drugih stranaka koji su prodali svoje mandate i izdali birače, a samim tim i ponizili istinske birače SBB-a u ZDK koji su glasali upravo protiv takvih. Tako je to u SBB-u ZDK, ima mjesta za preletače iz drugih stranaka koji se vješto znaju ulizivati bivšem predsjednik KO SBB ZDK kao i sadašnjem v.d predsjedniku dok recimo nema mjesta za one kadrove SBB-a kojima je narod dao mandat na prošlim izborima kao što su Amra Jupić, Naida Delibašić i Kemal Mušinbegović.

Da se radi o čudnim i mutnim radnjama jasno dokazuje i primjer smjenjivanja Upravnog odbora ZZO ZDK od strane Vlade ZDK, a koji je “slučajno” u javnosti prošao nezapaženo. Mirzeta Subašić o kojoj smo jučer pisali i dokumentovali sve napisano ima podršku još uvijek predsjednika SBB-a ZDK iz sjene, zbog ranijih zasluga i dogovora, za njeno imenovanje je i aktuelni v.d predsjednika KO SBB ZDK Denis Zahirović, ali nije tajna da ima i jakih ličnosti unutar SBB-a u ZDK koji zagovaraju da na ovu poziciju dođe i Visočanka Alma Šahinović jer Visoko kao grad sa odličnim rezultatom SBB-a sa prošlih izbora ništa nije dobio od izbornog plijena u javnom sektoru. Kako saznajemo KO SBB ZDK danas će imati sastanak ovim povodom kada će mnoge stvari biti jasnije. S tim da bi pod ovim okolnostima najrealnije bilo da se Konkurs poništi dok se na isti ne prijave oni koji zaista ispunjavaju sve potrebne uvjete.

Međutim, u svim ovim kombinacijama zaboravlja se osnovni uslov konkursa, a to je pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijima koje ne zadovoljavaju kolege iz iste kancelarije unutar zgrade ZZO ZDK, a koje su već raspodijelile sebi funkcije i uz sve to uzeli sebi za pravo da telefonski prijete redakciji Visoko.co.ba, a što je zadokumentovano i bit će predmetom istrage za ometanje, prijetnju i uznemiravanje kao i napad na slobodu medija.

A bez obzira na ovaj slučaj Zavoda Zdravstvenog Osiguranja ZDK, kada je u pitanju SBB kao stranka, ipak bi trebali povesti malo više računa o dostojanstvu i poštovanju prema onima koji su im dali glasove, prema iskrenim SBB-ovcima, a koje pojeftinjuju uhljebi iz drugih sranaka koji od izbora do izbora mijenjaju stranke kako bi nastavili svo kantonalni parazitski život iz javnog proračuna unutar ZDK.

Proudly powered by WordPress