Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Predstavljeni certifikati Edina Kajevića za obaranje Guinnesovog i svjetskog rekorda u razbijanju kokosovih oraha

Na press konferenciji Taekwondo kluba “Bosna” iz Visokog koja je održana večeras, pored samog Međunarodnog taekwondo turnira “Bosna Open 2016” i uspjeha visočkih taekwondoista, predstavljena su i tri certifikata koja je Edin Kajević ostvario obarajući Guinnesove i svjetski rekord u razbijanju kokosovih oraha. Najzanimljiviji dio večeri privukao je veliki broj Visočana, koji su sa evidentnim ponosom uživali u primopredaji svjetski priznatih certifikata za obaranje rekorda.

Prvi certifikat među ovima je bio certifikat Agencije za Guinnesove rekorde, koji je Edin Kajević ostvario za razbijanje 40 kokosovih oraha i prvo obaranje Guinnesovog i svjetskog rekorda u Visokom. Prije dvije godine, tačnije 29. novembra 2014. godine Edin Kajević je postao nosilac Ginisovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha laktom za jedan minut, razbivši tako 40 kokosovih oraha. Ovaj certifikat Edinu Kajeviću je uručio priznati prijatelj TKD “Bosna”, Fikret Ramović – Tref.

U nastavku predstavljen je i certifikat dobijen za obaranje još jednog Guinnesovog rekorda. Naime, 25. aprija prošle godne Edin Kajević je postao nosilac još jednog Guinnesovog rekorda, ovog puta za razbijanje punih limenki s pićem za jedan minut, a tada je rekord postavljen na zavidnih 62 limenke. Certifikat za ovaj rekord uručio je poznati lokalni sportski novinar Rešad Mamela.

I najzad predstavljen je i treći certifikat, ponovo za razbijanje kokosovih oraha u jednoj minuti. Edin Kajević je, ovog puta u češkom gradu Znojmo, uspio nadmašiti samog sebe te je 5. septembra 2015. godine uspio razbiti 58 kokosovih oraha za jedan minut, postavivši novi i vjerovatno najveći ikada svjetski rekord u razbijanju kokosovih oraha. Čast da Edinu Kajeviću uruči certifikat za obaranje ovog rekorda imao je poznati i priznati Visočanin, sportski novinar na BH radija 1, Salih Hadžialić.

 

Proudly powered by WordPress