Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amerikanac preživio napade u Briselu, Parizu i Bostonu

Mason Wells je stajao pola metra udaljen od bombe koja je eksplodirala na aerodromu u Briselu, pri čemu je teško povrijeđen.

Devetnaestogodišnji Mason Wells iz Utaha preživio je tri napada – u Bostonu, Parizu i zadnji u Briselu.

On je stajao pola metra udaljen od bombe koja je eksplodirala na aerodromu u Briselu u utorak ujutro, pri čemu je teško povrijeđen.

Pretrpio je teške povrede glave i opekotine, ali doktori su saopćili da će se potpuno oporaviti, javlja ABC News, prenosi Welt.

Masonov otac Chad Wells je za ABC kazao da je ovo treći put da se njegov sin našao na nekom mjestu u trenutku kada se dogodio napad.

  • Postao je jača osoba

“U aprilu 2013. godine smo bili na maratonu u Bostonu, jer je moja supruga Kimberly učestvovala na njemu. Nas dvojica smo stajali kod ciljne linije kada su dvije bombe eksplodirale i ubile troje ljudi. I mi smo lakše povrijeđeni. Dvije godine nakon toga, 13. novembra 2015. godine, Mason je bio u Parizu kada se dogodio napad. Tada je ubijeno stotinu i trideset ljudi. I sada Brisel…”, kazao je Chad Wells.

On smatra da je njegov sin, najstariji od petero djece, kroz sve te doživljaje postao jača osoba.

Kada je Masonov otac saznao za napad u Briselu, odmah ga je nazvao, ali tek osam sati nakon toga je Mason mogao govoriti, jer je bio podvrgnut operaciji.

Kada će vidjeti sina Chad još ne zna, jer se Mason trenutno nalazi u briselskoj bolnici.

 

Proudly powered by WordPress