Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dobitnik dva priznanja za svoj rad

altNa nedavno održanoj svečanoj sjednici Kantonalnog štaba Civilne zaštite, član Profesionalne vatrogasne jednice iz Visokog Muris Ismić dobio je priznanje u vidu pismene pohvale za svoj rad u protekloj godini. Kako sam ističe, već dugi niz godina je u svojstvu vatrogasca i ujedno pripadnika Civilne zaštite Visoko, a nakon polaganja, vatrogasnim dobrovoljcima pristupio još 1995. godine, dok profesionalno radi od augusta 2008. godine.

“Ove godine sam dobio dvije nagrade koje mi zaista mnogo znače. Prva je stigla od Civilne zaštite opštine Visoko, dok je druga zahvalnica uručena na kantonalnom nivou za rad i zalaganje na poslu u 2011. godini. To znači da sam, zajedno sa svojim kolegama, radio dobro i kvalitetno i da je to neko prepoznao”, poručuje Ismić.

Prema njegovim riječima, tokom prošle godine PVJ Visoko je imala oko 170 intervencija i, kako je istakao, bilo je dosta zahtjevnih intervencija, no kada se nešto voli raditi onda to nije ni teško.

“Kada je ova 2012. godina u pitanju, najteže je bilo tokom vremenskih neprilika izazvanih sniježnim padavinama u mjesecu februaru. Radili smo 24 sata dnevno da bismo našim građanima što više smanjili muke nastale zbog obilnih padavina. Inače, mnogi misle da mi odmaramo kada nema požara i sličnih intervencija, no nije tako. Na posao dolazim u 8 sati, nakon čega vršimo provjeru svih vozila, stanja u garaži, ispravnosti pumpi i vozila, pa i njihova proba. Naravno u dvanaestosatnoj smjeni dežuramo i činimo sve da budemo spremni za svaku intervenciju”, objasnio je Ismić.

Dolaskom toplijeg vremena počinje i sezona proljetnih radova, odnosno pripreme za radove, pa je povećan i broj požara uslijed nekontrolisanog paljenja trave i niskog rastinja. Kantonalne službe su već apelovale na građanstvo da bude pažljivo, a tome se pridružuje i Muris Ismić.

“Apelovao bih na građanstvo da paze kako pale vatru, odnosno da ne pale vatru u blizini šume. Moraju obezbijediti paljenje, odnosno da bude kontrolisano paljenje, jer time će pomoći svima. Što više budu pazili manje će biti požara i manje posla za nas”, dodao je Ismić.

(Neven K.)

Proudly powered by WordPress