Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mali odaziv građana – puno problema u komunalnoj oblasti

altZavršna Javna rasprava o Nacrtu Odluke o komunalnom redu održana je danas u Velikoj sali zgrade Općine Visoko. Predstavnica nadležne službe Nermina Pinjagić nije zadovoljna odzivom građana  i pravnih lica koja su aktivno učestvovala u ovoj Javnoj raspravi. Bilo je malo, ali većinom vrlo konstruktivnih prijedloga koji će biti ugrađeni u Odluku i u formi Prijedloga ponuditi Općinskom vijeću na usvajanje.

„Bilo je građana koji su dolazili u sukob nadležnosti između materijalnih propisa koji regulišu različite oblasti, posebno poslove građenja i komunalni red. Mislim da smo mi apsolutno obuhvatili sve ono što su oni dali u sugestijama. Također bilo je i sugestija koje ulaze u Zakon o dobrobiti životinja, ali mi ne možemo ugrađivati odredbe kada to nije definisano posebnim propisom, konkretno u slučaju izgradnje azila za životinje.” – ističe Pinjagić.alt

Među prijedlozima i sugestijama koji su danas izneseni na Javnoj raspravi, dati su prijedlozi da se odvoz smeća proširi na sve mjesne zajednice te da se uvede bar simbolična naknada; zatim da se riješi pitanje devastiranih objekta koji narušavaju bezbijednost i izgled područja, te pitanje nadležnosti tretiranja sekundarnih sirovina kojih je na području Visokog sve više.

Proudly powered by WordPress