Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Čokoladne palačinke: Promijenite rutinu u pripremi slastice

Potrebni sastojci: ¾ šolje (250 ml) mlijeka, 2 jaja, ¾ šolje brašna, 2 kašike kakaa, 2 kašike šećera, pola kašičice vanilija ekstrakta, malo soli.

Fil: Slatko vrhnje za šlag, krem-sir, malo šećera, limunova korica, voće po želji, preliv od čokolade.

Postupak pripreme:

1. U velikoj posudi razbijte jaja i mutite ih zajedno sa šećerom i solju. Dodajte mlijeko, pa postepeno sipajte brašno i prosijani kakao prah. Na samom kraju umiješajte vanilija ektrakt i sve dobro umutite da dobijete glatku tečnu smjesu bez grudvica. Ako je smjesa previše gusta dodajte malo vode.

2. Ostavite je da stoji u frižideru pola sata. Nakon toga palačinke pecite na dobro zagrijanoj tavi kao i obično.

3. Ovako pripremljene palačinke savršeno će se uklopiti uz kremu od krem-sira. Jednostavno izmiješajte krem-sir sa slatkim vrhnjem za šlag, pošećerite po ukusu i dodajte malo limunove korice.

4. Punite palačinke kremom i dodajte  jagode ili neko drugo voće. Sve zalijte prelivom od čokolade.

Proudly powered by WordPress