Za ovu jako ukusnu poslasticu potrebni su sljedeći sastojci:
Bounty:
- 1 dl slatke pavlake
- 250 g margarina sa aromom slatke pavlake
- 300 g šećera
- 250 g kokosa
Čoko-preliv:
- 150 g tamne čokolade
- 80 g margarina
Priprema:
Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati temperaturu, da provri.
Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.
Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smjesu.
Staviti u frižider da se stegne 2h.
Dasku za sječenje ili tacnu obložiti papirom, (kako se ne bi lijepilo). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolača.
Sjeći kolač, kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.
Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.
Ukoliko vam je mrsko ih zasebno prelivati čokoladom, onda cio kolač, dok je još vruć i u plehu, prelijte čokoladom i sjecite na kocke, kada se stegne… U tom slučaju je najbolje da prenoći.