Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održane radionice s budućim prvačićima

altDani otvorenih vrata za sve prvačiće koji će biti upisani u školsku 2012/2013.g. završeni su danas u OŠ “Kulin ban” u Visokom. Na veselom i zanimljivom druženju djeca su se upoznala sa nastavnim osobljem ove škole, a  obišli su i unutrašnjost ove gradske osnovne škole. U protekla tri dana ova škola je bila domaćin mališanima, budućim polaznicima prvih razreda u školskoj 2012/2013.g. U njihovoj pratnji boravili su i roditelji, pomalo zabrinuti za prve školske dane.

S djecom su tokom trodnevnog boravka u školi boravile učiteljice, psiholog i pedagogica ove obrazovne ustanove.

„Ove radionice su jako zanimljive za naše prvačiće – njih pripremaju naše učiteljice. Cijeli ovaj projekat je dobrovoljni rad Uprave ove škole koja se na taj način želi približiti budućim polaznicima ove škole – olakšati im susret sa školskim obavezama  i naravno uz djecu rasteretiti i roditelje.” – izjavila je za Visoko.co.ba Dženana Čehajić, pedagog u OŠ “Kulin ban” u Visokom.

Iz OŠ “Kulin ban” pozivaju roditelje koji možda nisu informisani o ovim igraonicama da se tokom mjeseca maja jave u ovu školu i informišu se o uslovima upisa djece.

„Ovo je jedno izuzetno zanimljivo i korisno iskustvo i za djecu i roditelje. Ovo je prilika da se djeca upoznaju sa školom, da se prevaziđu eventualne barijere, te da djeca što lakše uđu u novo – školsko razdoblje u njihovom životu” – istakla je za Visoko.co.ba Dženana Čehajić, pedagogica u OŠ “Kulin ban” u Visokom.

Zvanični prijem za prvačiće planiran je 28.maja 2012.g. Prilikom upisa, roditelji/staratelji dužni su dovesti dijete i priložiti ljekarsko uvjerenje i rodni list djeteta.

{joomplucat:473 limit=11|columns=3}

Proudly powered by WordPress