Sastojci za 24 muffina:
- 90 gr kakaa
- 170 gr vruće vode
- 375 gr brašna
- 1 kašikica praška za pecivo
- 1 kašikica sode bikarbone
- 1 kašikica soli
- 250 gr maslaca
- 350 gr šećera
- 4 jaja
- 200 ml kiselo vrhnje
Ganache krema
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 gr fine tamne čokolade (s najmanje 70% kakaa)
Priprema:
Pomiješajte kakao i vodu. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi, te kad dobijete jednoličnu smjesu skinite s pare i miješajte mikserom dok se ne ohladi. Kad se ohladi (5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mješavinu vode i kakaa te dobro izmiješajte, pomalo, a zatim dodajte suhe sastojke, te na kraju dodajte kiselo vrhnje.
Punite kalupe za muffine, ali najviše do 3/4 visine. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se potpuno ohlade.
Za ganache kremu ugrijte slatko vrhnje (ne da provrije). U posebnoj posudi izlomite čokoladu te dodajte ugrijano slatko vrhnje i miješajte dok se čokolada otopi.
Ohladite u hladnjaku preko noći.
Na hladne muffine priborom za ukrašavanje nanesite kremu. Jedan dio možete ukrasiti posipom karamel-vanilija.
Ohladite u hladnjaku preko noći.
Na hladne muffine priborom za ukrašavanje nanesite kremu. Jedan dio možete ukrasiti posipom karamel-vanilija.