Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bend Hladno pivo 11. maja u Kiseljaku

altČlanovi benda Hladno pivo su povodom nadolazećeg koncerta posjetili Kiseljak i održali press konferenciju. Zagrebački punk-rock bend Hladno pivo prvi put će se predstaviti publici u Kiseljaku. Uz podršku Eroneta, Ožujskog piva, Bet live kladionica, Općine Kiseljak i BeerBar-a koncert će se održati 11. maja u Sportskoj dvorani Kiseljak, sa početkom u 20.00 sati. Hladno pivo, nakon 6 studijskih albuma  i više stotina rasprodanih koncerata u regionu koje su posjetile hiljade fanova, je potvrdilo svoju lidersku poziciju punk-rock scene bivše Jugoslavije. Njihovom posljednjem velikom koncertu koji  je održan u zagrebačkoj Areni prisustvovalo je preko 13.000, a na rođendanskom koncertu iz 2008. na zagrebačkom Jarunu preko 22.000 fanova. Sastav ima više od 60.000 prodanih nosača zvuka te mnogo osvojenih nagrada: 8 Porina, 8 Zlatnih Koogli, 2 Crna mačka, 1 nagradu Davorin, te mnoge druge. Ove godine su nominovani za nagradu “Porin” u kategoriji Hit godine s pjesmom “Ezoterija”, te za najbolji rok album “Svijet glamura”, koji je izašao prošle godine. Hladno pivo ima kritički stav prema vladajućem ustroju društva te često ismijava lokalne društvene običaje i uvriježene norme ljudskog ponašanja. Nadasve zanimljivi tekstovi su praćeni kako oštrim punk  rifovima tako i izvanrednim melodijama gitare, trube, harmonike, klavijatura što u finalu daje bogat muzički doživljaj ali i odličnu zabavu fanovima.  Upravo to je i namjera benda, koji u Kiseljak dolazi „nabrijan” i sa puno energije. Koncert počinje u 20.00 sati što je, prema Zokiju, dobra prilika da se bend prepusti publici i da pruži maksimum: „Ovo je odlična prilika da se dobro ‘nasviramo’ i da mlađi fanovi mogu doći i uživati u onome što imamo da pružimo” kaže Mile, pjevač Hladnog piva.

Novinare je posebno interesovala i politička angažovanost tekstova Hladnog piva te mogućnost nalaženja inspiracija i u BiH. „Bilo koja naša pjesma o nekom političaru se sigurno može primijeniti i ovdje, jer svako mjesto ima svog Keruma. Samo se zamijeni ime i to je to” – kaže Mile, a na pitanje o njihovom utjecaju na društvene promjene, Zoki kaže: „Zasigurno je veliki jer sve ono o čemu smo mi govorili devedesetih sad se dešava”.

Ulaznice za ovaj spektakl se prodaju po cijeni od 10 KM na slijedećim prodajnim mjestima:

Poslovnice Centrotursa:

Sarajevo, Ferhadija 16, Put života 6

Zenica: Mehmedalije Tarabara 4

Visoko: Autobuska stanica

BeerBar Kiseljak

BeerBar Busovača

Old City Pub Fojnica

Pivnica Ganga Vitez

Club Code Novi Travnik

I putem portala Kupikartu.ba

Ono što je bitno navesti da je organizator u saradnji sa Centrotoursom organizirao prevoz fanova iz Sarajeva po promotivnoj cijeni od 5 KM za povratnu kartu. Više informacija o prevozu se može dobiti u poslovnicama Centrotoursa.

Sponzori  i pokrovitelji konceta su: HTERONET, OŽUJSKO PIVO, BET LIVE, OPĆINA KISELJAK – Ured načelnika Mladen Mišurić – Ramljak dipl.ing., BeerBar, NEVRA – prirodna izvorska voda, TIBRA PACIFIK, INTEREX, MARCAFE, FOTO PAVLOVIĆ, COIN SECURITY, FRANKO PROMET, FEROTOM, LS COMERCE, ART.NET, KUPIKARTU.BA

Medijski partneri koncerta su: OBN TV, RSG RADIO, WWW.SREDISNJABOSNA.BA, VEČERNJI LIST

www.hladnopivo.hr

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress