Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ramiz Brkić kandidat za načelnika, Muhamed Husić nosilac liste za Općinsko vijeće

ramizhamoOO SDP-a Visoko prvi je ozvaničio svoje kandidate za naredne lokalne izbore. Na sastanku Općinskog odbora kojem je prisustvovalo 23 člana (što je bilo dovoljno za kvorum) izabran je kandidat za načelnika i nosilac liste za Općinsko vijeće. Članovi Općinskog odbora nisu imali težak zadatak iz razloga što su Ermin Dlakić, odnosno Dalibor Tomičić odustali od svojih kandidatura, pa su tako Ramiz Brkić i Muhamed Husić bili jedini kandidati za koje se glasalo tek toliko da bi se zadovoljila demokratska forma. Kada je u pitanju bio izbor kandidata za načelnika Ermin Dlakić je još ranije u petak 11.05. obavijestio predsjedništvo stranke da odustaje od kandidature te pojasnio svoje razloge i naglasio kako i dalje čvrsto ostaje član stranke te je moguće i da se pojavi na listi za Općinsko vijeće. Što se tiče pozicije nosioca liste za Općinsko vijeće već ranije su postojale naznake da je džentlmenskim dogovorom članova predsjedništva Tomičić – Husić dogovoreno da je politički mudrije da u ovom trenutku nosilac liste bude Muhamed Husić.

Iako u posljednje vrijeme djeluje da ne postoji neko jedinstvo u OO SDP-a Visoko možda je interesantno primjetiti da su Brkić i Husić bez obzira na odustajanje Dlakića i Tomičića ipak jednoglasno izabrani od strane prisutnih članova.

SDP-ov kandidat za načelnika Ramiz Brkić trenutno obnaša funkciju direktora osnovne škole “Kulin Ban” Visoko, oženjen je i otac dvoje djece.

Muhamed Husić nosilac liste za Općinsko vijeće je trenutno direktor u privatnoj firmi “Ekosirovina”. Prije toga sedam godina uposlenik u firmi “Vispak” Visoko, a od 2007 godine dolazi na funkciju direktora “Ekosirovine”. Dugogodišnji član UO NK Bosna, trenutno predsjednik u FK “Zanatlija”, znatno društveno angažovan kroz razne primjere javnog života u Visokom, oženjen i otac za sada jednog sina.

Iz OO SDP-a Visoko za sutra u 11.00 sati su najavili i press konferenciju na kojoj će kao prva stranka u Visokom zvanično saopštiti imena svojih kandidata za načelnika i nosioca lista za naredne lokalne izbore koji će biti održani 07.10.2012.godine.

Proudly powered by WordPress