Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sjajni rukometaši Čelika bolji od dobojske Sloge – Enes Sirčo sa12 odbrana i jednim penalom

U zaostaloj utakmici 19. kola Premijer lige BiH (odložena zbog učešća Čelika u evropskom Čelendžer kupu, op.a.) Čelik je odlično odigrao i savladao vrlo dobru mladu ekipu Sloge iz Doboja.

Ovom pobjedom RK Čelik se na prvenstvenoj tabeli “popeo” za tri mjesta i “iza leđa” bacio sarajevsku i visočku Bosnu (koje imaju po 38 bodova, op.a.), te RK “Krajinu” iz Cazina (ima 39 bodova kao i Čelik, ali slabiju gol razliku, op.a.).
Mladi rukometaši Sloge, koji su pokazali da nisu slučajno na 4. mjestu –  na samom vrhu prvenstvene tabele vođeni odličnim jednim od najboljih bh. trenera Emirom Junuzovićem, gosti su bolje otvorili utakmicu. Prvih 20-ak minuta Sloga je imala prednost nad domaćinom od tri-četiri gola razlike, ali se ekipa Čelika vratila u igru i u 22. minuti prvi put povela rezultatom 12:11. Dio kraja poluvremena “crveno-crni” odlično su odigrali i povećali prednost na 18:14. Tim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme.
U drugom poluvremenu RK Sloga ponovo žestoko napada, ni sekude večeras odličnoj ekipi Čelika nije dala predaha i uspijeva, zahvaljujući sjanom beku gostiju Srđanu Gavriću, da u 38. minutu smanji rezultat na svega 21:20 za Čelik.
Međutim, odličom igrom kapitena Davora Kadića i drugova, Čelik je u narednih nekoliko minuta povećao prednost, tako da je u 52. minuti bilo sedam golova razlike za domaću ekipu (32:25). Konačan rezultat glasio je 35:29 za Čelik.
Za sjajnu pobjedu Čelika zaslužni su svi igrači, koji su se u ovoj utakmici lavovski borili, “bacali” po trerenu, “ginuli” za svakom loptom: Davor Kadić (12 golova), Edin Bajramović (7), Aldin Begagić (6), Milan Duvnjak (5), te Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Bakir Buljugija, Adanan Begagić, Marko Čabai i golman Enes Sirčo (12 odbrana, jedan penal).
Kod Sloge izvanredni su bili bek Srđan Gavrić (postigao 10 golova), Nemanja Zekić i Vladan Đurđević (po 5 golova) i sjajni srednji bek mladi reprezentativac BiH – Boris Bojić (3 gola).
U posljednjem kolu, Čelik u subotu 30. aprila gostuje kod ekipe Gradačca i za ovu utakmicu je već najavljen veliki broj Zeničana koji žele da prisustvuju ovoj također važnoj utakmici.
Proudly powered by WordPress