Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predavanje “Otkrivena tajna bosanskih piramida”

altFondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” u suradnji s Bosanskim kulturnim centrom u Sarajevu organizirat će 8. juna, u 19.00 sati u velikoj dvorani BKC-a, predavanje “Otkrivena tajna bosanskih piramida” koje će održati  pronalazač bosanskih piramida dr.sc.Semir Osmanagić.

 

Ovo predavanje svojevrsni je uvod u ovogodišnju sezonu arheoloških iskopavanja i Međunarodnu radnu akciju volontera “MRAV 2012” te prethodi emitiranju emisija o bosanskim piramidama na “National Geographic Channel” i “History Channel” koje se prikazuju u 150 zemalja svijeta.

 

Neumorno promovirajući arheološki turizam BiH i pozivajući turiste, volontere, istraživače i medije u posjet Visokom, pronalazač bosanskih piramida i Fondacija na vrlo konkretan način doprinose turističkom i ekonomskom razvoju zemlje i regiona.

 

Prije početka predavanja u BKC-u, posjetiocima će se predstaviti nekoliko desetina volontera prve smjene MRAV-a koji dolaze sa svih kontinenata. Tokom predavanja, prisutni će biti u prilici čuti hronologiju istraživanja Bosanske doline piramida, ali ni kočničari projekta neće biti zaobiđeni.

 

Arheološka otkrića širom Planete dat će sasvim novi kontekst otkrićima u Visokom. Posebna pažnja bit će posvećena senzacionalnim rezultatima snimanja energetskih fenomena na vrhu Bosanske piramide Sunca i u Podzemnom labirintu “Ravne”. Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” čini pionirske korake u globalnim razmjerama na polju ispitivanja piramida. Ova otkrića mijenjaju naš pogled na svijet prošlosti, ali imaju potencijal da promijene i našu budućnost. Ulaz na predavanje je slobodan.

 

 

Press  Fondacije

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress