Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uspješno realizovani projekti kapitalnih ulaganja i vodnih naknada

altProgramom utroška sredstava vodnih naknada ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZE-DO kantona planirana je izgradnja rezervoara Dolovi MZ Podvinci u iznosu od 46.736,01 KM.

Na osnovu Sporazuma o zajedničkom učešću u realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih naknada zaključenog između Ministarstva i Općine Visoko, Općina Viosko je izvršila svoje obaveze koje se odnose na pribavljanje tehničke dokumentacije, potrebnih saglasnosti, odobrenja za građenje i pripremu tenderske dokumentacije.

Nakon okončanja postupka nabavke izabran je najpovoljniji ponuđač „Beta company” d.o.o. Radovi su uspješno završeni, a njihova vrijednost iznosi 45.954,78 KM.

Realizacijom ovog Projekta riješeno je uredno vodosnabdijevanje naselja Dolovi odnosno 60 domaćinstava koja pripadaju ovom naselju.

Doprinos realizaciji ovog projekta dali su i mještani naselja Dolovi koji su učestvovali sa značajnim finansijskim sredstvima.

 

Programom kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu za 2011. godinu planirana je i rekonstrukcija ceste u naselju Taukčići, MZ Kula Banjer.

Sredstva su obezbijeđena u Budžetu općine Visoko koja je provela potrebnu proceduru javne nabavke i odabrala izvođača radova.

Ovom rekonstrukcijom obuhvačena je izrada posteljice, nabavka i ugradnja asfalta BNHS 16 d=7 cm u dužini 200 m i širine 3 m.

Vrijednost radova iznosi 19.535,72 KM.

 

Programom kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu iz budžeta Općine Visoko za 2011. godinu planiran je, između ostalih, i projekat rekonstrukcije dijela puta Veruša-Orašac.

Općina Visoko je tendersku proceduru i odabir najpovoljnijeg ponuđača okončala krajem 2011. godine, a sama realizacija ugovora započela je u aprilu mjesecu ove godine odnosno nakon početka sezone izvođenja građevinskih radova.

Ugovorom je obuhvaćeno asfaltiranje 350 metara puta širine kolovozne trake 3 metra uz nasipanje tampona i izradu bankina s tim što  treba naglasiti da je rekonstruisan dio puta iz pravca naselja Veruša prema Orašcu.

Radovi su završeni 3.6.2012. godine a izvođač radova je firma Mušinbegović d.o.o. Visoko.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 24.897,00 KM.

(www.visoko.gov.ba)

Proudly powered by WordPress