Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Omladinske selekcije RK Bosna Centrotrans protiv sarajevskog Sedmerca nastavile pobjednički niz

Iako su njihove starije kolege zbog čudnog raspleta u posljednja tri kola ispala iz Premijer lige BiH, mladi visočki rukometaši ne odustaju od svoje nakane da ove godine “osvjetlaju obraz” visočkog rukometa. Sjajne partije pružaju mladići u redovima visočke Bosne Centrotrans, te ove godine sve omladinske selekcije visočkog rukometnog kolektiva postižu itekako zavidne rezultate, zbog čega je svaka od ovih ekipa kandidat za osvajanje titule u svojoj starosnoj kategoriji.

Ovog vikenda dvije selekcije mladih visočkih rukometaša odigrale su svoje utakmice, a obje su odigrane u dvorani Srce, u Buča Potoku, a domaćin Bosne Centrotrans u ova dva susreta bili su mladi rukometaši RK Sedmerac Sarajevo.

Prvu utakmicu odigrali su rukometaši koji pripadaju starosnoj klasi 2002. godišta i mlađi, te su kao i u mnogim prethodnim ovu utakmicu u svoju korist priveli kraju. Sjajno su se borile obje ekipe u prvom dijelu utakmice, no ipak na kraju prvog dijela mladi Visočani su stekli veliku prednost pri rezultatu 4:8. Drugo poluvrijeme donijelo je nešto bolju igru Visočana, koja će na kraju i dovesti do konačnog rezultata utakmice koji je glasio 7:16.

U ovom susretu među najboljim pojedincima bili su standardno dobri Jamaković, Keso i Sirćo, a također istakla su se i dvojica braće u redovima Bosne, Karlo i Filip Marušić.

Po završetku ove utakmice na parket su istrčale selekcije oba tima koje pripadaju starosnoj kategoriji 2000. godišta i mlađi, koji se se nadmetali u utakmici prepunoj golova. Ipak i u ovom susretu ubjedljivu pobjedu ostvarila je Bosna Centrotrans iz Visokog, savladavši svog protivnika sa visokih 13:27. U ovoj utakmici najbolji pojedinci su bili Babić koji je postigao deset golova i Jamaković koji je dodao pet, te sjajni golman Čabaravdić.

Proudly powered by WordPress