Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izviđač sve bliže tituli, Vogošća deklasirala Maglaj

Izviđač iz Ljubuškog sveje bliži tituli prvaka BiH, a skauti su sinoć na svom parketu u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani savladali još aktuelnog prvaka Borac m:tel sa 32:28. Na poluvremenu je bilo 16:16,a u drugom dijelu skauti su se uspjeli odvojiti 15-ak minuta do kraja, kada su vodili sa 27:22. U tim trenucima izabranici Zdenka Grbava kažnjavali su svaku grešku protivnika, a to će ispotaviti ključnim momentima meča.
Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Mario Pavlak i Matej Hrstić sa po osam golova, koliko su kod Borca postigli Ratko Nikolić i Stefan Janković.
Rukometaši Vogošće Poljine Hills deklasirali su Maglaj u 4. kolu Lige 4 za prvaka BiH.. Vogošćani su predvođeni golmanom Adnanom Šabanovićem meč otvorili serijom 7:1, a do poluvremena je Maglaj spustio prednost na 16:11. U drugom dijelu domaćini su potpumo dominirali,a prednost je rasla iz minute u minutu do konačnih 38:20. Šabanović je sakupio 21 odbranu,a Međić i Dedajić postigli su po osam golova. Kod Maglaja Čičkušić je pogodio sedam puta.

(scsport.ba)

Proudly powered by WordPress