Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dan urbane kulture

altUdruženje „Damar omladine“ 14.07.2012. organizuje drugi po redu „Dan urbane kulture 2012“ koji se održava u sklopu manifestacije „Visočko ljeto 2012“.  Manifestacija predstavlja jedinstveni kulturno-sportski spektakl koji će ponovo pokazati talente, mogućnosti i sposobnosti mladih u Bosni i Hercegovini koji uspješno prate trendove iz Evrope i svijeta.

Ove godine Udruženje „Damar omladine“ planira organizovati događaj još većih razmjera, uz novitete u sadržaju, broju učesnika i aktivnostima.  Koncept Dana urbane kulture je isti kao i prije dvije godine, ali ovaj put uz mnogo zanimljiviji sadržaj, veći broj učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i nove sprave za ekstremne akrobacije. U sklopu navedene manifestacije održat će se i takmičenje u crtanju grafita, kao i performans mladih i poznatih DJ-eva iz naše države koji će upotpuniti cijelu manifestaciju. Također, jedan od noviteta jeste i performans plesnih skupina koje će zajedno s Parkour skupinama podići ovaj događaj na viši nivo. Cjelokupna manifestacija će biti realizirana naporima mladih ljudi, na što smo posebno ponosni.

Cilj našeg projekta jeste pružiti kvalitetnu šansu i podršku mladim ljudima koji su aktivni u domenu urbane kulture da kroz promociju svojih sposobnosti i talenata i međusobnu saradnju ostvare svoje interese i želje. Na taj način  im se otvaraju  mogućnosti za njihov lični uspjeh, te uspjeh utemeljenja urbane kulture u našoj zajednici.

Ekskluzivni pokrovitelj manifestacije je Red Bull, kompanija koja podržava najveće događaje koji u sebi nose dašak urbane kulture. Generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Visoko.

Ovim putem pozivamo sve građane, a posebno mlade ljude da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju koji nudi nova iskustva i osvježenje za naš grad.

Datum održavanja: subota, 14.07.2012. s početkom u 14h

Mjesto održavanja: Stadion “Luke”, Visoko

Proudly powered by WordPress