Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Demant

altDana 03.07.2012.godine u listu Dnevni avaz objavljen je tekst pod naslovom: ,,Bivši ministar otkrio koji je njegov dio tal: Hećo za Engleze utjeruje dug od ,,Energoinvesta,, dok je dan kasnije, 04.07.2012.godine, takođe u listu Dnevni avaz objavljen tekst naslova: ,,Jure Novljan, predstavnik kompanije ,Sinochem International: Hećo i Branković skrivali dug,,. Navedenim naslovima i tekstovima se ime našeg klijenta, gosp. Vahida Heće nepovratno kompromituje iznošenjem niza neistinitih činjenica, koji se ne mogu nikako drugačije okarakterisati nego kao radnja klevete, odnosno radnja nanošenja štete časti i ugledu iznošenjem i pronošenjem neistinitih činjenica.

Ovaj demant dostavljamo na objavu, a sve kako bi javnost blagovremeno pravilno informisali.

Krenimo redom:

– Iznošenje i pronošenje izražavanja neistinitih činjenica da je bivši ministar otkrio koji je njegov dio tala, te da Hećo za Engleze utjeruje dug od ,,Energoinvesta,, kao i da je sa Brankovićem skrivao dug.

– Iznošenje i pronošenje izražavanja neistinitih činjenica da se gosp. Vahid Hećo, predstavlja kao zastupnik firme ,,Sinochem International,, i da je u njihovo ime tražio od čelnika Energoinvesta vansudsku nagodbu.

– Iznošenje i pronošenje izražavanja neistinitih činjenica da gosp. Vahid Hećo kao resorni ministar od 2006. do 2011., nije ništa poduzimao kako bi s Britancima riješio ovaj spor, koji će sada skupo koštati ,,Energoinvest,, tako i FBiH, kao i da je indikativno za cijeli ovaj slučaj da on upravo sada potvrđuje sumnje da je za vrijeme svog ministrovanja ulazio u razne talove, a upravo na štetu države.

– Iznošenje i pronošenje izražavanja neistinitih činjenica o umiješansti bivšeg korumpiranog ministra energije, industrije i rudarstva FBiH i kadra SBiH u cijeli ovaj slučaj, te da je Hećo iskoristio priliku za mešetarenje, s obzirom na to da kao resorni ministar ništa nije poduzeo da se riješi ovaj spor te da se ograniči šteta za ,,Energoinvest,, i FBiH.

Sukladno odredbi člana 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacije BiH ovim putem u ime našeg klijenta, gosp. Vahida Heće objavljujemo demant, te javnost pravilno informišemo u sljedećem:

– Gosp. Vahid Hećo se nikada i nigdje nije predstavljao niti se predstavlja kao zastupnik firme ,,Sinochem International,,. Firma VSH d.o.o. Sarajevo, koje je gosp. Vahid Hećo suvlasnik i u kojoj je angažovan kao konsultant, na poziv koji je dobila od predstavnika firme ,,Sinochem International,, zamoljena je da posreduje samo oko pokušaja da se održi zvanični sastanak između Energoinvest-a i Sinochem International-a, a sve u cilju da se izbjegne sudsko izvršenje presude Visokog suda velike Britanije od 16.02.2002. godine. Ukoliko bi se i uspio održati takav sastanak na njemu ne bi prisustvovao niti gosp. Vahid Hećo niti iko od predstavnika firme VSH d.o.o. Sarajevo, obzirom da sa sadržajem istog nema ama baš nikakve veze. Prema tome, gosp. Vahid Hećo nije dio nikakvog ,,tala,, niti za Engleze ,,utjeruje ikakav dug od ,,Energoinvesta,,

– Gosp. Vahid Hećo za cijelo vrijeme dok je obnašao dužnost ministra energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije BiH nije uopće znao niti ga je bilo ko nastojao upoznao sa postojanjem navedene presude i duga firme Energoinvest po istoj. Da je kao resorni ministar bio na bilo koji način upoznat sa navedenim činjenicama, budite uvjereni da bi na najozbiljniji način pristupio rješavanju navedenog problema.

– Ostale navode u tekstovima nećemo komentarisati, obzirom da su objavljene neistine plod dugogodišnjeg medijskog nasrtaja navedenog lista protiv gosp. Vahida Hećo.

 

S poštovanjem!

Hećo Vahid

Visoko, 10.07.2012. godine

po punomoćnicima

Kemalu Ganić i Mehmedu Vranac

advokatima iz Visokog

 

 

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress