Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi projekt zbrinjavanja romskih porodica u ZDK-u

Na području Zeničko-dobojskog kantona bit će nastavljena realizacija projekta “Roma Action (RA)”, kojim se pruža podrška socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem osiguranja stambenih jedinica i socijalno-ekonomskih mjera s aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti, kao i drugih interesnih grupa.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK-a upriličit će sutra potpisivanje novog ugovora o sufinansiranju realizacije projekta “Roma Action (RA)” s partnerom u projektu, organizacijom “Hilfswerk Austria International”, koja je implementator.

Novi projekt predviđa podršku za uključenje 32 romske porodice u Zenici, Zavidovićima i Kaknju, a “Hilfswerk Austria International” i navedene lokalne zajednice već su potpisale ugovore o sufinansiranju ovog projekta.

Ugovor će, uime Vlade Zeničko-dobojskog kantona kao sufinansijera projekta, potpisati resorni ministar Nurđehan Šahinović i direktorica za BiH “Hilfswerk Austria International“ Suzana Jašarević.

Proudly powered by WordPress