Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pa šta je sad, jesu li Asmir i Munib krivi za sve ili je njihova rehabilitacija priznanje da ste vi krivi za sve?

Prije četiri godine u borbi za 6.429 glasova koji će im dati većinu u zakonodavnoj i načelnika u izvršnoj vlasti lideri SDA u Visokom su ubijedili svoje birače kako su “rak rana” Visokog Asmir Hodžić i Munib Alibegović. Popušila je bezlična masa tu priču, formirala se vlast i krenulo se komunističkim metodama, na kojima bi i Staljin pozavidio, osvetnički na sve neistomišljenike.

Četiri godine kasnije onima koji su bili među 5914 onih koji su glasali za aktuelnog nečelnika ništa nije jasno, jer upravo jedan od dva ključna “problema” Visokog postaje bliski saradnik onoga ko je javno pričao kako je on “rak rana” i ko je smijenjen sa mjesta direktora JKP “Gradska Groblja”. A sa druge strane onima koji su bili među 6.429 onih koji su glasali za SDA još je manje bilo šta jasno jer u stranku je zvaničnom odlukom vraćena druga “rak rana” iz predizborne kampanje 2012.godine!?!?!?

Očito je da su se vlastodršci izgubili k'o abdest i da u sljepilu želje za novim mandatima ne biraju sredstva borbe jedni protiv drugih. Šta može biti zaključak novonastale zbunjujuće situacije? Samo su dvije opcije. Prva je da su vas lagali i krili svoju nesposobnost iza Asmira Hodžića i Muniba Alibegovića koristeći ih kao alibi. I druga je da vas vuku za nos i da se igraju sa vašom inteligencijom jer ako su bili u pravu 2012.godine i ako zaista nisu lagali, zašto onda rehabilituju takve likove?

Proudly powered by WordPress