Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kad je radila manjerka i pokretno kuhalo za kupusnu kalju tada je bilo normalno koristiti iftare u predizborne svrhe, a danas to kao smeta?

Tog 05.08.2013.godine hiljade Visočana je prisustvovalo iftaru na otvorenom koji je organizovan u centru grada. Tendenciozno se to najavljivalo kao najveći iftar na otvorenom u BiH. Organizator ovog događaja bio je Općinski odbor SDA Visoko, koji su te 2013.godine u mjesecu ramazanu organizovali iftare u 21 mjesnoj zajednici.

Pisali su podobni medij o tome sa velikim ushićenjem, držali su se politički govori, slikao se i ko treba i ko ne treba. Svaki mogući oblik visočkog ulizice nazočio je ovom događaju i sve je bilo “super”. Godinu dana kasnije stranka im se raspala i podijelila na dva dijela, u međuvremenu bilo je još iftara, ali nisu bili interesantni kao ovogodišnji predizborni. I sad odjednom, kakve li slučajnosti, pojedincima iz SDA čak takav vid zloupotrebe iftara u svrhu predizborne kampanje smeta, dok ranije to nije smetalo!?

Istina već naredne 2014.godine na ulice Visokog izašlo je dva puta više nezadovoljnih građana nego što ih se godinu ranije iftarilo, kamenjem i jajima gađajući zgradu Općine jasno su poručili šta misle o aktuelnoj vlasti. Ali ni to nije smetalo da se nastave ubirati plodovi budžeta i javnog sektora. Međutim danas, kada iftare priređuje aktuelna načelnica to smeta pojedincima iz OIO SDA Visoko ili konkretno predsjednici AM SDA Visoko Emini Jusić koja će se uzgred naći i na listi za Općinsko vijeće na narednim izborima i to na broju 5. Pa nam tako Emina u svom FB statusu ukazuje snagom poruke na grubo zloupotrebljavanje iftara:

emina jusic, fb status, iftari

Očito je da aktuelnom OIO SDA Visoko i budućim kandidatima na listama smeta organizovanje iftara u Kulturnom centru Prijeko na kojima prisustvuju mahom zvanice Nezavisne liste i načelnice Amre Babić.

amra babic, iftar, KC PrijekoPosjećenost od 150 postača svaku noć puta broj dana ramazana daje računicu cca.4.000 potencijalnih glasača što je svakako značajan matematički podatak i broj birača koji popločava put za drugi mandat Amre Babić. Samim tim sasvim je razumljiva uzbuđenost njenih dojučerašnjih stranačkih i ideoloških istomišljenika.

Proudly powered by WordPress