Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Baraž za SP u rukometu: Rukometaši Švedske nanijeli težak poraz Zmajevima rezultatom 27:19

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je ubjedljivo od Švedske u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj sa 27:19.

Vrlo dobro smo otvorili meč. Smjenjivali smo se u vodstvu sa Šveđanima, a kada je sjajni kapiten Nikola Prce postigao svoj peti gol za 6:5, naša igra je stala.
Šveđani su to odlično iskoristili i uzvratili serijom sa 6:0, nakon čega su poveli sa 11:6. Mi smo uzvratili serijom 3:0 i došli na 11:9.

Konradsson je pogodio za 12:9, a Ovčina pet sekundi do kraja nije uspio smanjiti na minus dva.
Početak drugog dijela nije donio promjene u našoj igri. Šveđani su poveli sa 14:9, a nakon toga uspijevamo se vratiti na 14:11.  No tu smo u potpunosti stali, a Šveđani su na sjajan način kažnjavali svaku našu grešku,
U 43. minuti poveli Šveđani su poveli sa 21:14, a Marković je nakon toga pozvao time out. Minuta odmora nije ništa donijela, jer su Šveđani nastavili da melju, a u 48. minuti poveli su sa 24:14.

Nakon toga razlika je bila između osam i deset golova, pa nade u revanšu padaju na minimum. Pokušali smo smanjiti razliku, ali ispod osam razlike nije nam se dalo.

Konačan rezultat glasio je 27:19 u korist Šveđana. Ovaj poraz sličan je onom od prije nekoliko godina kada smo u baražu za SP u Španiji poraženi od Njemačke u Stuttgartu sa deset razlike.

Nikola Prce u našem timu postigao je devet golova, a Marko Tarabochia dodao je tri.

Proudly powered by WordPress